Nieuws

MOTOPLUS 13 – 2015

Aan de vooravond van de TT Assen ligt MotoPlus 13 in de bus en in de kiosk en daarin blikken we met direct betrokkenen terug op de laatste overwinning van een Nederlander in de Koningsklasse, die van Jack Middelburg in 1980. Uiteraard komt ook de voorgaande MotoGP-race, die van Catalunya in Spanje, en het WK Superbike in Misano uitgebreid voorbij.

En met de TT voor de deur lees je in MotoPlus 13 ook een mooie sportieve test, die er op aansluit: die van de actuele 1.000 cc superbikes op de openbare weg. Kan de winnaar van de circuittest uit MotoPlus 12, de Aprilia RSV4 RF, ook hier uitblinken of zijn er gehaaide kapers op de kust? Iets rustiger gaat het er aan toe in het zadel van de Kawasaki Versys 650 City, die we kort testen. En hetzelfde geldt voor de Indian Scout en de Harley-Davidson Forty-Eight, twee ‘Kings of Cool’, die het in een Amerikaans onderonsje tegen elkaar opnemen. Ook rijden we kort met de Benelli BN302, een naked voor het A2-rijbewijs, en de Honda Forza 125 motorscooter.

Myanmar, het voormalige Birma, was tot voor kort een gesloten land, maar dat is nu anders. We nemen er een kijkje…op de motor uiteraard. Ook maken we in MotoPlus 13 een Tour de TT, een prachtige, uitgezette toerrit langs allerlei plekken die in de lange historie van de TT Assen een belangrijke of opvallende rol hebben gespeeld. In hartje New York bezoek we de bijzondere tentoonstelling van zeldzame Italiaanse motoren van verzamelaar Stuart Parr en dichter bij huis bezoeken we ik Amsterdam de Rusty Gold Swapmeet, een eigentijds en laagdrempelig evenement voor zelfbouwers.

Ook stonden we aan de landsgrenzen om terugkerende motorvakantiegangers naar hun ervaringen te vragen. Dus als je nog vakantie-inspiratie nodig hebt…. In de occasionrubriek komt in MotoPlus 13 de Honda Crossrunner voorbij en Ruud Sparreboom laat in Mijn Trots zijn prachtige Suzuki GSX-R1000 K5 zien.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 13 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws