Nieuws

MOTOPLUS 13 – 2014

Aan de vooravond van de TT Assen, vrijdag 27 juni, ligt MotoPlus 13 in de bus en in de winkel. Daarin blikken we onder andere op de TT vooruit met een coureur die er zijn laatste TT gaat rijden, Colin Edwards. De Texas Tornado praat openhartig met MotoPlus over zijn carrière en het naderende einde daarvan. Maar uiteraard ook veel testen in dit nummer. Zo gaan we op pad met een kwartet middenklasse twins, de Ducati Monster 696, de Kawasaki ER-6n, de Suzuki Gladius en de Yamaha MT-07, en brengen we een uitgebreide Toptest van een andere Ducati Monster, de 1200S. Ook in dit nummer: het afsluitende deel van ons drieluik bandentesten. Dit keer komen de budgetbanden aan bod. Is dat een serieus alternatief voor de gebruikelijke merken of kun je ze beter links laten liggen?

Verder laten we in MotoPlus 13 zien wat er zoal aan accessoires voor de nieuwe Suzuki V-Strom 1000 leverbaar is en zetten we de nieuwe Garmin Zumo 590LM tegenover de TomTom Rider in een vergelijkingstest. Ook waren we in Tubbergen bij het groots aangepakte classic evenement, dat onder een donker wolkendek plaatsvond, maar daardoor schitterende foto’s opleverde. En we buurten even bij John Zeulevoet, die een schitterende verzameling Suzuki RG’s heeft. Bijzonder zijn ook de Yaaha’s die vader en zoon Hein in Mijn Trots laten zien. Als occasion komt de Yamaha XV1900A Midnight Star voorbij.

Nog op zoek naar een vakantieadresje met de mogelijkheid een motor te huren? Dan is het Oostenrijkse Ischgl misschien een optie. We gingen langs bij het High Bike Test Center, waar je tegen schappelijke dagprijzen een hagelnieuwe BMW, Ducati, KTM of Triumph kunt huren, terwijl je in een aangenaam hotel in de buurt verblijft. Roemer Mol en zijn vriendin zijn op hun wereldreis overgestoken naar Noord-Amerika, waar we ze weer gaan in het derde deel van hun wereldreis. Ook een Roadbook-tour in MotoPlus 13, waarin we langs een aantal populaire ‘Biker Treffs’ in Duitsland gaan.

En uiteraard waren we ook bij de MotoGP-race op het Spaanse Catalunya en beide WK Superbike en Superport in Maleisië en San Marino.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 13 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws