Nieuws

MOTOPLUS 12 – 2016

Afgelopen weekend is MotoPlus 12 verschenen en daarin trappen we af met het eerste deel van een tweeluik, waarin we alle power nakeds die er toe doen tegenover elkaar zetten. In dit eerste deel vier Europese nakeds met uiteenlopen motorconfiguraties, van V-twin tot V4. Ook rijden we kort met de Kawasaki ZZR1400 Performance Sport, die voor modeljaar 2016 een aantal updates kreeg. KTM zette dit jaar een stevig vernieuwde 690 Duke R op de markt, waarbij de Oostenrijkers nog weer meer vermogen uit de dikke eenpitter wisten te peuteren. Hoeveel beter de nieuwe R is, weten we na een direct vergelijk met zijn voorganger. Tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este aan het Italiaanse Comomeer onthulde BMW in het kader van haar 100-jarig bestaan de R5 Hommage, een beeldschoon eerbetoon aan de R5 van weleer, dat van ons direct in productie mag gaan.

Geen reizen naar verre, exotische oorden in MotoPlus 12, maar letterlijk een recht-door-zee reisverhaal: we gaan op zoek naar de sporen van de vroegere Zuiderzee. Nog op zoek naar een vaderdagcadeau? Ook een reden om MotoPlus 12 niet te missen, want in een speciale Spotlight laten we mooie hebbedingetjes voor verschillende type motorrijders voorbij komen. In een techniekartikel gaan we het diepe in met een zelflerend injectiesysteem. Te mooi om waar te zijn? In onze occasionrubriek komt met de BMW K1200GT een snelle toerbuffel voorbij en in Mijn Trots vertelt Melissa Kalden alles over haar Yamaha Dragster.

Michelin is sinds dit seizoen terug als bandenleverancier in de MotoGP. Dat ging niet zonder slag of stoot met ontplofte achterbanden en gripproblemen bij de voorbanden. We maken in MotoPlus 12 de stand van zaken op met Michelin MotoGP-projectleider Nicolas Goubert. Uiteraard waren we ook bij de door de dood van Moto2-rijder Luis Salom overschaduwde GP van Catalunya en bij het WK Superbike op het Engelse Donington.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 12 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws