Nieuws

MOTOPLUS 12 – 2015

Op vrijdag 12 juni ligt MotoPlus 12 in de winkel en in de bus en daarin is het volle bak actie voor de huidige generatie superbikes. Met nieuwe en vernieuwde machines als de Aprilia RSV4 RF, de BMW S1000R, de Ducati 1299 Panigale S en de Yamaha YZF-R1 is het weer tijd voor een intensieve vergelijkingstest. Dat doen we in dit nummer met een circuittest met zeven machines en in het komende nummer met een uitgebreide vergelijking op de weg. Iets rustiger gaat het er aan toe in een onderonsje tussen Ducati’s Scrambler en zijn oervader, de Scrambler 450 uit 1973. Ook spreken we uitgebreid en exclusief met KTM-baas Stefan Pierer over de recente ontwikkelingen bij het Oostenrijkse succesmerk en de nabije toekomst.

Ook zijn we in MotoPlus 12 te gast bij een bijzondere meeting van de Triumph Owners Club Nederland en testen we met de vakantie voor de deur 9 tanktassen. In welke kun je het best je vakantiespullen pakken? Over vakantie gesproken, de Alpen en Zuid-Frankrijk zijn nog steeds populaire vakantiebestemmingen onder motorrijders, maar je zou ook eens Het Kanaal kunnen oversteken. Wij deden het voor een prachtige toer door de Yorkshire Dales. Ook blikken we in MotoPlus 12 in beeld terug op onze Lezersreizen naar de Moezel, waar het weer ouderwets lekker sturen en gezellig was!

In de occasionrubriek komt in MotoPlus 12 de Harley-Davidson XR1200 voorbij, een Harley met een sportieve inborst. En op het eiland Man maken we kennis met de nieuwste aanwinst van Arai, de RX-7V, de langverwachte opvolger van de RX-7GP. In mijn Trots laat Benno Raams zijn Yamaha GTS1000 zien, een technisch bijzonder vooruitstrevende machine, die in de jaren negentig niet echt succesvol was.

Aan de vooravond van de TT Assen spreken we uitgebreid met Livio Loi en Xavier Siméon, twee jonge Belgische GP-coureurs die de race op de Drentse hei inmiddels als hun thuis-GP zijn gaan beschouwen. Hebben we bij gebrek aan Nederlandse deelnemers toch wat om voor te juichen! En bovendien rijdt Loi in de Moto3-klasse in dienst van het Nederlandse RW Racing. Uiteraard waren we ook bij de MotoGP op het Italiaanse Mugello en bij de WK Superbike-races op het Engelse Donington en het Portugese Portimão.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 12 wilt lezen.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws