Nieuws

MOTOPLUS 11 – 2016

Het is weer zover! Morgen ligt er weer een kakelvers exemplaar van MotoPlus in de bus en in de winkel, nummer 11 van dit jaar alweer. In MotoPlus 11 lees je de eerste test van de nieuwe Yamaha MT-10, het kroonjuweel op Yamaha’s MT-lijn, voorzien van R1-DNA. En zo’n dikke naked als de MT-10 is voor veel fabrikanten vaak een ideale basis om een sportieve toermachine op te baseren. Met de BMW S1000XR, de Kawasaki Z1000SX Tourer, de nieuwe KTM 1290 Super Duke GT en de Suzuki GSX-S1000F testen we een uitdagend kwartet van deze machines. Ook maken we de eerste meters met de vernieuwde Triumph Tiger Sport en komen in een sfeervolle retrotest de BMW R nineT en de nieuwe Triumph Thruxton R bij elkaar.

De vakantie staat weer voor de deur, voor veel motorrijders het moment om koers te zetten richting de bergen. Wij gingen je alvast voor en maakten een prachtige reisreportage in de Westelijke Alpen, waar de aangename mediterrane lucht de koude winterlucht als eerste verdreven heeft. Voor die tijd je motorpak weer tiptop in orde hebben? In MotoPlus 11 doen we je een aantal tips aan de hand om textiel en leren motorkleding te reinigen en impregneren. Ook rijden we in dit nummer mee met Pink Spirit, een motorclub waarvan de leden vallen op mannen/vrouwen van de gelijke sekse. De K5/K6-generatie van de Suzuki’s GSX-R1000 staat centraal in de occasionrubriek en Michael Fernhout laat in Mijn Trots zijn bijzondere KTM 1290 Black Edition zien.

Ook de nodige sport in MotoPlus 11. Zo nemen we deel aan de KTM RC390 Media Challenge, een wedstrijdje onder journalisten. Alhoewel journalisten, een van de Franse deelnemers luisterde naar de naam Arnaud Vincent, voormalig 125 cc wereldkampioen. Voorafgaand aan de MotoGP van Mugello, ook in MotoPlus 11, spraken we uitgebreid met Maverick Viñales, die vlak voor deze GP bekendmaakte naar Yamaha over te stappen. Ook waren we bij het WK Superbike in Maleisië, waar Nicky Hayden namens het Ten Kate team een manche op zijn naam schreef.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 11 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

World Ducati Week 2024

World Ducati Week 2024

16 juni, 2024

Van 26 tot en met 28 juli wordt de 12e editie van de World Ducati Week gehouden op het Misano World Circuit. ‘All ...

Overig nieuws