Nieuws

MOTOPLUS 10 – 2016

Op vrijdag 13 mei ligt MotoPlus 10 in de winkel en in de bus en dat is met 124 pagina’s weer een lekker dik nummer. Wat hebben we voor je? Veel motoren uiteraard. Zo rijden we de eerste meters met de SWM Gran Milano, een bekoorlijke Italiaans/Chinese retro-bike met prima manieren, zetten we met de Ducati Monster 821 Stripe, de MV Agusta Brutale 800 en de Yamaha XSR900 drie middenklasse nakeds naast elkaar en gaan we het circuit op voor een Italiaans onderonsje met de Ducati 959 Panigale en de MV Agusta F3 800 RC. Ook rijden we in MotoPlus 10 kort met twee Amerikanen, de Victory Octane en de Indian Springfield, en maken we kennis met de opvolger van de Metzeler Roadtec Z8 Interact, de nieuwe Roadtec o1. Heeft Metzeler het beste nog beter weten te maken?

Afgelopen jaar was het 100 jaar geleden dat de slag van Waterloo plaatsvond. In MotoPlus 10 maken we een prachtige trip naar het voormalige slagveld, waar Napoleon een beslissende nederlaag leed. Ook maken we een mooi Roadbook-tour in de omgeving van Zwolle, compleet met route. Vriendengroepen zijn er in alle soorten en maten, wij bezoek een stel motorvrienden met een uitgesproken voorkeur voor oude Engelse motoren. Het aantal motordiefstallen neemt nog steeds iets toe. We gaan op bezoek bij de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit om te kijken hoe dat aantal omlaag kan.

Voor 700 tot 1000 euro kun je een leuk motortje kopen, maar ook een high-end sportieve integraalhelm. Zijn die dat bedrag waard? In MotoPlus 10 zetten we er 13 op een rij en geven we je het antwoord. Harley-Davidsons instapper, de 883, komt voorbij op de occasionpagina’s en in Mijn Trots vertelt Jan Heino Rozema alles over zijn grondig verbouwde Yamaha XV920.

Het wintersportseizoen zit er op, maar op de Oostenrijkse Reiteralm sluiten ze dat op een wel heel spectaculaire wedstrijd: met crossers tegen de steile, besneeuwde piste op. Ook in MotoPlus 10: de MotoGP-race op het Franse Le Mans en het WK Superbike op het Italiaanse Imola.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 10 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws