Nieuws

MOTOPLUS 10 – 2015

Op vrijdag 15 mei ligt MotoPlus 10 in de bus in de winkel en daarin nemen onder andere een tweestrijd tussen BMW en KTM. Slaagt de nieuwe 1290 Super Adventure van de Oostenrijkers er in om de schier onverslaanbare R1200GS naar de kroon te steken? Ook rijden we in de omgeving van de Italiaanse Adriatische kust met de nieuwe Aprilia Tuono V4 1100. Hoeveel verschil maakt de extra longinhoud voor de naked? Binnenkort brengen we in MotoPlus een uitgebreide superbike-circuittest, maar eerste mag de nieuwe Yamaha YZF-R1 in een Toptest laten zien wat hij waard is. Met de stemmige Black Edition van Kawasaki’s W800 maken we een mooie stadstoer door hartje Amsterdam en daar voelde deze retro-bike zich als een vis in het water.

Yamaha’s roemruchte Vmax viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum en daar staan we in MotoPlus 10 bij stil. Uiteraard middels de modellen die er zijn ook geweest, maar met de bijzonder special die de Duitse specialist Jens vom Brauck op basis van het model bouwde. Ook spreken we in MotoPlus 10 uitgebreid met de Parijse fotograaf Dingo, die tekende voor de spraakmakende fotografie van de kalenders, catalogi en advertenties van het Franse kledingmerk Furygan. Oud-motorcrosser Gerrit ‘De Vliegende Tandarts’ is op 68-jarige leeftijd nog een fervent motorrijder. Afgelopen jaar bouwde hij samen met Kees van der Starre een eigen Scrambler op basis van een Ducati Monster 600.

Toeren doen we in MotoPlus 10 voor de verandering eens dichtbij huis. In West-Vlaanderen toeren we langs en door prachtig gecultiveerde steden als Brugge en Gent en uiteraard stoppen we ook om uitgebreid van Belgische culinaire geneugten te genieten. De omgeving van het Brabantse Oss vormt het decor voor een nieuwe Roadbook-tour.

Nog op zoek naar een stel waterdichte laarzen met een sportieve snit? In MotoPlus 10 testen we 9 sets en uiteraard op waterdichtheid. Ook komt de Kawasaki Z750 voorbij in de occasionrubriek en rijden we in Portugal met twee nieuwe banden van Bridgestone, de A40 allroadband en de T30 Evo toerband. In Mijn Trots laat Ton Botman zijn bijzonder fraaie Kawasaki GPZ750 Rainey-replica zien en Tips & Tricks geeft René van Bentheim weer handige verkeerstips en brengen we korte testjes van motorkleding en – accessoires.

Uiteraard waren we ook bij WK Superbike op het Italiaanse Imola en bij de MotoGP op het Spaanse Jerez. In zijn maandelijkse column laat Jurgen van den Goorbergh weer zijn licht op het racewereldje schijnen.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 10 wilt lezen. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws