Nieuws

MOTOPLUS 10 – 2014

Op vrijdag 16 mei verschijnt MotoPlus 10, met een omvang van 116 pagina’s opnieuw een lekker dik nummer om naar uit te zien. Wat gaan we doen in dit nieuwe nummer? Veel! In Barcelona rijden we met definitieve uitvoering van de C evolution, BMW’s nieuwe elektrische scooter en tevens maken we de eerste meters met de Harley-Davidson Street 750, een in India geproduceerde ‘Amerikaan’. Yamaha’s MT-07 mag zich bewijzen in een afmattende Toptest en presteert daarin uitzonderlijk goed! In een uitgebreide vergelijkingstest betreedt een kwartet retro bike de testarena: de nieuwe BMW R nine T, de Honda CB1100, de Moto Griso 8V en de Yamaha XJR1300. Twee twins tegen twee vierpitters. Ook rijden we op het Belgische circuit van Zolder uitgebreid met de nieuwe Bridgestone S20 Evo sportbanden.

Toe aan een nieuw paar laarzen? Ook een reden om MotoPlus 10 niet te missen, want we testen hierin 9 paar van deze laarzen uitvoerig. Wat en hoe motoragenten in hun eigen tijd rijden, vragen we aan een zestal van hen in de reportage ‘In naam der pret’. Ook nemen we een kijkje in de keuken van de Franse kledingfabrikant Furygan, waar we onder andere zien hoe een runderhuid optimaal wordt benut.

Dit jaar is het een eeuw geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. We nemen een kijkje in de omgeving van Verdun, een van de grootste slagvelden uit de Grote Oorlog. Ook blikken we in een fotoreportage terug op de drie lezersreizen naar de Harz, die we de afgelopen weken organiseerden. In de occasionrubriek komt de Harley-Davidson 1200 Sportster voorbij en Haico Heersink laat in Mijn Trots zijn fantastische Puch Boardtracker zien.

Uiteraard ook motorsport in MotoPlus 10. Op het Italiaanse Imola zagen we Michael van der Mark de leiding in de tussenstand van het WK Supersport overnemen en zijn teamgenoot Jonathan Rea naar 2 manchezeges in het WK Superbike spuren. En vanzelfsprekend waren we ook present bij de eerste Europese MotoGP van dit seizoen, die in het Spaanse Jerez, waar Marc Marquez zijn zegereeks voortzette.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 10 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws