Nieuws

MOTOPLUS 1 – 2015

Ons Kerstreces zit er weer op en dat betekent dat op 9 januari de eerste MotoPlus van het nieuwe jaar in de bus en in de winkel ligt. En daarin pakken we meteen flink uit met maar liefst zes eerste testen van nieuwe modellen. Zo staken we de Atlantische Oceaan over om in en rond het Californische Palm Springs te rijden met de nieuwe Ducati Scrambler, waren we op Sicilië voor de nieuwe Kawasaki Versys 650, pendelden we drie keer naar Spanje voor achtereenvolgens de BMW R1200R, de MV Agusta Stradale 800 en de Yamaha MT-09 Tracer. En tussen de bedrijven door reden we ook nog met de nieuwe elektrische Freeride van KTM. Ook een vergelijkingstest ontbreekt niet in MotoPlus 1, want we gaan met een aantal zware cruisers op pad en daar zit voor de verandering eens geen Harley bij.

Januari is ook typisch zo’n maand waarin er alvast snode plannen voor de aanstaande zomervakantie worden gemaakt. Zoek je het avontuur, dan mag je MotoPlus 1 niet missen, want in dit nummer brengen we het eerste deel van een indrukwekkende trip die ons van Alaska naar Vuurland brengt. Wat dichter bij huis verkennen we het Bergisches Land.

Ook spreken we in MotoPlus 1 exclusief en uitgebreid met acteur Ewan McGregor, die we natuurlijk vooral kennen van zijn motoravonturen in The Long Way Round en The Long Way Down. In een techniekartikel belichten we dit keer diverse elektronische hulpsystemen. In de occasionrubriek komt de Moto Guzzi V7 voorbij en in Mijn Trots laat Mark Koopman zijn knalgele Ducati 748 zien.

Er is momenteel weinig nieuws van het MotoGP- en Superbike-front, maar dat betekent niet dat er geen sportieve noot in MotoPlus 1 is te vinden. In een uitgebreide reportage belichten we het in Engeland en Ierland mateloos populaire fenomeen Road Racing, races op de openbare weg zoals bekende races als de TT op Man en de Northwest 200, maar er zijn nog veel meer van dit soort spectaculaire races. Ook brengen we een mooie reportage over de Thunderstar diesel van Star Twin Motoren uit Loenen, die afgelopen op het roemruchte Man reed.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 1 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Gespot: KTM 990 Adventure

Gespot: KTM 990 Adventure

22 juni, 2024

De allroad/adventure is voor nagenoeg ieder merk de grootste melkkoe, toch doen de in 2019 geïntroduceerde 790 ...

Overig nieuws