Nieuws

MotoPlus 07 | Dit is dé motor van 2019!

Een recordaantal van dik 6.500 MotoPlus-lezers bracht een stem uit in onze verkiezing Motor van het Jaar, die we jaarlijks in samenwerking met een aantal Europese zusterbladen organiseren. Na drie overwinningen op rij krijgt de KTM 1290 Super Duke GT in Nederland dit jaar een opvolger in de vorm van…

…de nieuwe BMW R1250GS/Adventure, die uiteraard ook zijn eigen categorie (Allroad) won! Hoe er in de diverse categorieën en ook in de rest Europa is gestemd, lees je in MotoPlus 07 2019!

En verder? Natuurlijk staat er ook deze nieuwe MotoPlus weer een aantal testen, waaronder de eerste test van de Kawasaki ZX-6R en Benelli TRK502X. Twee compleet verschillende machines die we uiteraard op compleet verschillende plekken getest hebben. Zo hebben we de Kawasaki op het circuit in Assen eens flink de sporen gegeven. Met de Benelli daarentegen, waren het de Nederlandse secundaire wegen.

Beoordeling
Daarnaast hebben we onze 1000-punten-beoordeling aangepast. De wijzigingen zijn uiteraard uiterst behoedzaam en met de grootste zorgvuldigheid tot stand gekomen, maar het stelt ons nóg beter in staat om criteria als prijs, alledaags gebruiksgemak, uitrusting en comfort in punten te vatten. Het resultaat? Nog meer relevantie van onze testresultaten en het heeft ook zijn weerslag op onze bestaande testranglijst.

Reizen doen we dit keer ook in eigen land. Zo voert onze Roadbook-tour, de tweede van het nog uiterst prille toerseizoen, van West- naar Oost-Nederland. Dit keer dus geen rondje, maar een route van A naar B. De eindbestemming? De lommerrijke Achterhoek. Wie toch net wat reislustiger ingesteld is, kan inspiratie opdoen met ons (oost)blokje om. Rijden door een prachtige omgeving die getekend wordt door de erfenis van het oude communistische regime.

Ten Kate Racing
In de rubriek Sport hebben we uiteraard uitgebreid aandacht voor de terugkeer van Ten Kate Racing naar het WK Superbike. Na de plotselinge breuk met Honda leek het er immers op dat ’s lands enige raceteam in het WSBK verstek moest laten gaan. Zo ver is het gelukkig niet gekomen. Ten Kate Racing is terug en wel met Loris Baz op een Yamaha. Wij spraken met Gerrit en Ronald Ten Kate en teammanager Kervin Bos over alle veranderingen.

Uiteraard is dit slechts een kleine greep uit alle verhalen in de nieuwe MotoPlus. Wat er nog meer in staat, zie je hieronder. Rest ons niets minder dan je alvast veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 07 – 2019

Warmdraaien
Dat zo’n zoon van de Achterhoek, zo’n grote rol heeft gespeeld in de mondiale motorcross

Newsflash
Mail & Win: Stylmartin Smoke Motorsneakers
Aprilia RSV4 X: een handgemaakte ode
Motorzaak in de Picture: Motor Oost

Test
Eerste test Kawasaki ZX-6R
Eerste test Benelli TRK502X
Duurtest Triumph Thruxton 1200 R
Aanpassing 1000-punten-beoordeling
MotoPlus-testranglijsten
Compacttest JvB R nineT Racer
Michelin Anakee Adventure

Verkiezing
Motor van het jaar

Praktijk
Occasion 9 opstappers
Tips & tricks

Reportage
Lezerstest Kawasaki Versys 1000SE
Onder de loep (3) Yamaha
Mijn Trots: Liesbeth Bevelander en haar Honda GL1500 Gold Wing

Reizen
Oostblokje om
Roadbook-tour van west naar oost

Sport
Interview Ten Kate Racing
MotoGP Termas de Rio Hondo, Argentinië

Rubrieken
Column Hugo Pinksterboer
Interview onderweg
Colofon
Agenda
Moto+Foto
Strip Motomania
Volgend nummer

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.