Nieuws

MotoPlus 01 | Gaan we voor basic, of fully loaded?

Zelden is er zo naar het nieuwe (motor-)jaar uitgekeken als nu. Wijn staan ook te trappelen om weer op pad te kunnen. Om lekker te toeren, om races en crosswedstrijden te gaan bekijken en vooral om weer te genieten! In dit eerste nummer van 2021 nemen we daar alvast een voorschot op door te kijken of het tegenwoordig zo populaire ‘fully loaded’ het geld wel waard is.

Het actuele motoraanbod kun je over het algemeen meer dan rijkelijk behangen met extra’s af-fabriek. Een paar extra vinkjes in de optielijst zijn tegenwoordig bijna een vanzelfsprekendheid. Maar brengen die additionele kosten ook de gewenste en gehoopte meerwaarde? Wij zochten het uit met de BMW R1250GS en Honda Africa Twin!

Maar er is meer, zo waren we ook op Tenerife om kennis te maken met de gloednieuwe Triumph Trident. Met de Trident lanceert Triumph een bekende naam. Met deze driepitter gaan de Britten de concurrentie aan met de Yamaha MT-07 en de Kawasaki Z650. Bij de praktijktest hebben we 10 actioncams voor je getest. Binnen drie jaar al een update van onze actioncam-test? Zeker, want alleen producent GoPro is binnen dat tijdsbestek nu al twee generaties verder. We praten je graag bij!

Reizen doen we dit nummer in de Doubs in Frankrijk. Een bij toeristen nagenoeg onbekend Frans departement dat grenst aan Zwitserland en werkelijk prachtig is. Verder kun je in de nieuwste MotoPlus een interview lezen met teammanager Wilco Zeelenberg en Alex van den Hoff, country manager Piaggio Benelux.

Daarnaast staat ook onze ‘Motor van het Jaar’-verkiezing er weer in, waarin we op zoek gaan naar dé motor van het jaar. Daarvoor is jouw stem ook heel belangrijk! Dat hoeft uiteraard niet voor niks, want onder alle MotoPlus-lezers die een stem uitbrengen, verloten we een gloednieuwe motor! Welke motor dat is, lees je in de MotoPlus 01!

Uiteraard is bovenstaande slechts een kleine greep uit wat er allemaal in het nieuwe nummer staat, de rest van de inhoud zie je hieronder. Rest ons niets minder dan je alvast heel veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 01

VERKIEZING
Motor van het Jaar 2021

TEST
EERSTE TEST: Triumph Trident 660
VERGELIJKINGSTEST: basis- versus luxeversie
RIJ-IMPRESSIE: Suzuki Dr. Big – V-Strom 1050XT

PRAKTIJK
PRODUCTTEST: 10 actioncams

REIZEN
DOUBS, FRANKRIJK

REPORTAGE
INTERVIEW: Alex van den Hoff, country manager Piaggio Benelux
MIJN TROTS: Rob Kazen en zijn Ducati Streetfighter 1098

SPORT
INTERVIEW: Wilco Zeelenberg

RUBRIEKEN
WARMDRAAIEN
NEWSFLASH
COLUMN: Hugo Pinksterboer
INTERVIEW: Onderweg
MOTO+FOTO
STRIP: Motomania
VOLGEND NUMMER
COLOFON

MOTOREN IN DIT NUMMER
BMW R1250GS
BMW R1250GS Adventure
Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports ES DCT
Suzuki Dr. Big
Suzuki V-Strom 1050XT
Triumph Trident 660

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.