Nieuws

Mijn Trots – Maarten Jansen en zijn Honda SLR Scrambler

Hij probeerde echt om de motorfiets vaarwel te zeggen, maar uiteindelijk ging Maarten Jansen toch weer overstag. Na een voorzichtig begin met bromscooters bouwt hij al snel deze special op basis van een Honda SLR650. En wonderen bestaan echt als het alleen bij deze ene motorfiets blijft.

“Toen mijn zoon met wielrennen begon, kwam de motorfiets in het gedrang. In plaats van te sleutelen, stond ik twee uur naar zijn fietstraining op het circuit van Zolder te kijken. Toen ben ik zelf ook gaan fietsen, anders sta je alleen maar te wachten. Dus ging de motor eruit en kwam er een koersfiets en snel daarna een mountainbike.”, steekt Jansen van wal. De fietsen zijn wel zelf opgebouwd, want sleutelen doet hij nog liever dan zelf motorrijden of fietsen. Maar toen Jansen corona kreeg en van de dokter een jaar niet mocht fietsen begon het toch weer te kriebelen. Hij koopt eerst twee scooters om op te knappen, maar daarna moet er toch weer een motor komen. “Omdat ik nog nooit een scrambler heb gehad, besloot ik die te bouwen. Als basis ben ik voor de Honda SLR650 gegaan. Het blok is oerdegelijk en heeft een lekkere roffel. Even overwoog ik een Suzuki Freewind, maar gestript ziet die er niet zo ruig uit en een scrambler moet geen pussy-motor zijn. Een scrambler moet een coole motorfiets zijn die je nonchalant met zijn stuur tegen de muur van het café parkeert.”

Drie maand lang werkt Jansen elk weekend aan zijn SLR-scrambler. Wat hij er allemaal aan heeft veranderd lees je samen met nog veel meer natuurlijk in MotoPlus 10/2022. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...
Eerste indruk: Yamaha MT-09

Eerste indruk: Yamaha MT-09

23 februari, 2024

Het gulzige aanzuiggeluid van de levendige driepitter zwelt aan, wat gepaard gaat met een flinke schop onder het ...

Overig nieuws