Mail en win!

Mail & Win: set Continental Road Attack 4

Begin 2022 lanceerde Continental de opvolger van haar populaire Road Attack 3, die niet geheel verrassend tot Road Attack 4 werd gedoopt. Een minuscule verandering in de typenaam, waarachter wel een enorme upgrade schuil gaat. Volgens de fabrikant combineert de 4 namelijk de kwaliteiten van twee werelden met elkaar, die van de sport-toerband (kilometrage, comfort, stabiliteit en grip op nat wegdek) met de grip en wendbaarheid van een sportband. De reden ook dat Continental haar Road Attack 4 als ‘Hyper-Touring’ band labelt.

De technische basis van de 4 is identiek aan die van de 3, echter is de nieuwe band voorzien van een nieuwe compound en een nieuw profiel. De nieuwe silica-rubbercompound zorgt enerzijds voor meer natte grip en anderzijds voor het sneller op gebruikstemperatuur komen. Tegelijkertijd zorgen nieuwe harsen en polymeren in het rubber voor een stabiele grip onder droge omstandigheden. Ondersteuning is er daarbij in de vorm van een nieuw profiel met slick-achtig uiterlijk in het midden van het loopvlak en op de schouders van de band. Volgens Continental zelf is de 4, die in een breed matenspectrum beschikbaar is, daarmee drie seconden sneller op het eigen ‘natte’ testcircuit dan zijn voorganger.

Of die claim gerechtvaardigd is, laat zich natuurlijk moeilijk vaststellen. Desondanks kun je wel zelf ervaren hoe de nieuwe Road Attack 4 zich in de praktijk verhoudt, en dat ook nog eens voor een uiterst zacht prijsje. Van 2Move 2Wheel (www.2move-2wheel.com) mogen wij namelijk één van onze lezers verblijden met een set Continental Road Attack 4 motorbanden. En het enige wat je hoeft te doen om hiervoor in aanmerking te komen, is hieronder het deelnameformulier invullen (deelnemen kan tot en met woensdag 22 november). Vergeet niet in het opmerkingen-veld je motortype, bandenmaat en bouwjaar te vermelden. De winnaar wordt in MotoPlus 24/2023 bekend gemaakt.

De winnaars van de Mail & Win-actie uit MotoPlus 20/2023, met als inzet een Rusty Stitches Cliff combi, is Dhr. J.A. Prinsen uit Varsseveld.

  Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
  Direct toegang aanvragen
  Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

  Gerelateerd nieuws

  Overig nieuws