Nieuws

Mail & Win: Fotoboek Continental Circus

Van 1970 tot en met 1976 maakte het fotografenduo Jan en Hetty Burgers deel uit van het zogenoemde ‘Continental Circus’, een motorsportcollectief (teams, coureurs en familie, monteurs etc.) dat grenzen overstak en van circuit naar circuit reisde. Met hun camera’s legden zij de racende gemeenschap met een diepe passie voor de sport vast, zowel op als naast de baan. Veelal bijzondere foto’s werden er geschoten, die in diverse vooraanstaande bladen werden gepubliceerd, maar na het verlaten van het ‘Continental Circus’ slechts een ‘vergeten’ leven op zolder restte. Tot nu, samen met Jan en Hetty Burgers werkte onze eigen motorsportjournalist Frank Weeink namelijk niet minder dan twee jaar aan het Engelstalige fotoboek Continental Circus – The Races and the Places, the People and the Faces. Meer dan 400 van de meest bijzondere foto’s uit het archief werden er geselecteerd voor het 192 pagina’s tellende fotoboek, dat een prachtig tijdsbeeld geeft van het leven op en naast de circuits gedurende de eerste helft van de roemruchte jaren zeventig. Soms ontroerend, vaak onthullend en altijd spectaculair beeld.

Grootheden als Giacomo Agostini, Phil Read, Jarno Saarinen en Barry Sheene worden geportretteerd, net als meer dan twintig publiekslievelingen, waaronder Johnny Cecotto, Kenny Roberts, Teuvo Länsivuori, Jan de Vries, Wil Hartog, Boet van Dulmen, Henk van Kessel en Cees van Dongen. Een regelrechte must voor de echte motorsportliefhebber. Van uitgever Mastix Press (www.mastixpress.nl) mogen wij een exemplaar van Continental Circus – The Races and the Places, the People and the Faces (t.w.v. € 29,90) weggeven en het enige wat je hoeft te doen om hiervoor in aanmerking te komen is een mailtje met je naam en adresgegevens (o.v.v. Continental Circus) sturen naar prijsvraag@motoplus.nl. Uit alle inzender trekken wij dan een winnaar, die t.z.t. persoonlijk bericht krijgt.

Onderstaand de winnaar van onze vorige Mail & Win-actie met als inzet een Yamaha TW Steel TW925 horloge ter waarde van € 549,-: Arthur Hoogendijk uit Benthuizen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws