Nieuws

Leveringsprobleem banden

Fysiek gezien gaat een bandenwissel nog net als voorheen. En balanceergewichtjes zorgen voor een ongestoord, mooi evenwichtig draaien. Dat er desondanks heel wat onrust ontstaat, ligt aan het feit dat er momenteel helemaal niet zo gemakkelijk aan een nieuwe set banden te komen is. Een evaluatie van de situatie op de huidige ontwikkelingen.

Beginnen we met een e-mailtje dat de hele situatie aardig samenvat: “Ik heb zojuist een Africa Twin gekocht, de RD07 uit 1994. De verkoper wil er nog een set nieuwe banden voor me op leggen. Heb je een tip?” Natuurlijk helpen we de gewaardeerde ex-collega graag en we sturen hem een lijstje met aanraders. Kort daarna komt het antwoord: “Dankjewel, maar die zijn allemaal niet leverbaar.” Ja, op het bandenmontage-apparaat glijdt de nieuwe band nog altijd soepeltjes om de velg, maar vooral in het voortraject hapert het momenteel behoorlijk. De belangrijkste vraag: kan ik überhaupt een nieuwe bandenset krijgen? Je zou denken: wat een vraag, dat lukt toch altijd wel! Banden versleten en je dealer haalt een nieuwe set uit het rek. Als je kieskeurig bent qua merk en type, moet die set wellicht worden besteld, maar ook dan ligt hij meestal binnen een paar dagen voor je klaar. Wielen eruit, ouwe banden eraf, nieuwe banden erop, balanceren en wielen er weer in. Betalen en je kunt weer op pad. Je zult het ondertussen niet meer willen horen, maar ook hier begint de verklaring met: “Als gevolg van de pandemie is alles anders”. We lopen de feiten eens na.

Want hoe komt het nou precies dat het zo lang duurt? Komt het echt door de nasleep van corona, en bij welke banden moet je het langst wachten? Lees het allemaal inMotoPlus 9/2022. Elke twee weken helemaal up-to-date blijven met het laatste nieuws, de meest uitgebreide testen, onderhoudende reportages en sprekende reisverhalen? Kan, gewoon even hier klikken…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws