Nieuws

Interview Thomas van Leeuwen

In 2012 staan de families Miller en Van Leeuwen naast elkaar in de Moto3-paddock op de Sachsenring. Ze leren elkaar kennen en als de Millers de dag erop pech krijgen bij Arnhem, ontstaat een hechte vriendschap tussen Thomas van Leeuwen en Jack Miller. Inmiddels 11 jaar later dient Thomas als ‘personal assistant’ voor Miller, de relatie is echter meer puur professioneel, het zijn ook meer dan goede vrienden.

Miller is sinds 2011 kind aan huis in Wezep. “Overdag ging ik gewoon naar school en Jack fietste dan altijd mee”, lacht Van Leeuwen. “Als ik een korte dag had, zat hij gewoon naast me in de les. Geen idee hoe we dat voor elkaar kregen, maar het gebeurde wel!” Van Leeuwen, actief als monteur, krijgt de liefde voor techniek mee van vader Everhard én opa Teunis Ramaker, derde tijdens de 50cc-TT in ’71. Hij ontwerpt stroomlijnen, onder andere voor Miller, maar racet zelf ook nog op niveau. Als hij in Assen tijdens het Britse kampioenschap zwaar ten val komt, betekent dat een abrupt einde van zijn race-carrière. Vóór 2016 vraagt Miller zijn vriend of hij er wat voor voelt hem te vergezellen tijdens de GP’s, als zijnde personal assistant.

Uiteindelijk werkt Miller zich op tot het fabrieksteam van Ducati, nog steeds met Van Leeuwen aan zijn zijde. Maar hoe is het zover gekomen? En hebben de twee nooit ruzie? Dat en veel meer lees je in MotoPlus 12/2021 (vanaf 11 juni). Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen zorgen, klik dan even hier…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws