Nieuws

Interview Steve Sargent, Triumph

Na een periode waarin Triumph de toekomst en driecilinders uit het oog leek te hebben verloren, gaat het nu in Hinckley weer enorm goed. De aandacht is ook weer gericht op de driepitters: eerst de Speed Triple, toen de Tiger 900, de volledig nieuwe Trident 660 en de Tiger Sport 660. De man achter de ontwikkeling van de laatstgenoemde is Steve Sargent, hoog tijd om de man eens te spreken.

“De Trident en de Tiger Sport 660 markeren voor veel motorrijders de instap in de Triumph-wereld.”, steekt Sargent van wal. Hij is naast de ontwikkeling van de Tiger Sport 660 ook verantwoordelijk voor alle andere nieuwe Triumph-modellen. Met de 660’s zijn ze al een tijdje bezig voor ze in 2021 worden gelanceerd: “We zijn al vele jaren geleden begonnen na te denken over een instapmodel in het Triumph-gamma. We hadden immers niets te bieden in dit segment. We hebben toen al goed gekeken naar onze collega-merken, om te ontdekken welke richting zij hadden kozen. Ik denk dat die fase uiteindelijk ongeveer een half jaar heeft geduurd, toen was ons al wel duidelijk dat hier kansen lagen. Daarna gingen we aan tafel met onze ontwerpers, om te bespreken hoe zo’n nieuwe Triumph eruit zou kunnen zien. Toen we daar een goed idee over hadden begonnen we met de definitieve ontwikkeling. Dat zal ongeveer 3,5 jaar voor de introductie in januari 2021 zijn geweest.”

Maar we praten niet alleen over de nieuwe modellen, we vragen Sargent ook naar de connecties in India, de gekozen onderdelen van de nieuwe modellen en natuurlijk de toekomst. Het hele interview lezen? Je vindt het natuurlijk inMotoPlus 7/2022!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...
Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...

Overig nieuws