Nieuws

Interview Francesco Bagnaia

Vorig jaar was hij dé tegenstander van Fabio Quartararo, dit jaar zit het Pecco Bagnaia niet mee. Hij kende dit seizoen kostbare valpartijen en reed op vakantie in Ibiza met drank op met zijn auto de sloot in. Pecco is niet perfect: “Het is duidelijk dat ik nog iets mis om een honderd procent-titelkandidaat te zijn.”

Net als vele anderen begint ook Bagnaia zijn GP-carrière in de Moto3. Als protegé van Valentino Rossi etaleert de Italiaan zich als een snelle en bekeken stuurman. Dat levert hem in 2018 acht overwinningen en de wereldtitel in de Moto2 op. Een jaar later debuteert hij in de koningsklasse bij het Pramac Ducati-team. Zijn eerste twee jaren zijn lastig, maar als hij aan het begin van 2021 in het fabrieksteam aantoont dat hij ook vanaf de eerste ronden hard kan gaan, ontpopt de altijd vriendelijke en correcte Bagnaia zich tot Fabio Quartararo’s grootste concurrent. Dit jaar leek hij naast Quartararo de grote favoriet te zijn voor de titel, maar het liep anders. “Aan het begin van dit seizoen was ik vrij zeker dat we voor de titel zouden kunnen gaan dankzij de verbeteringen die we vorig jaar hadden gevonden, maar onze start van het seizoen was niet zo goed”, begint de 25-jarige Italiaan. “In Portimão en Jerez waren we op de goede weg, dus dat was nogal laat. Daarna maakte ik fouten en had ik pech.”

Door die fouten bedroeg Bagnaia’s achterstand op Quartararo liefst 66 punten. Hoe Pecco tegen de rest van zijn seizoen aankijkt? Dat lees je natuurlijk in MotoPlus 16/2022. Niets missen en liever elke twee weken een nieuwe editie op de mat? Geen zorgen, klik dan hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws