Nieuws

Interview Bennie Jolink

Bertus en Tinus, kent u ze nog? Het duo – u weet wel, van de Norton en de BSA – uit de hit ‘oerend hard’ van Normaal ontwaakt na 45 jaar uit hun coma, en komen terecht in een compleet veranderde motorwereld. Normaal-zanger Bennie Jolink kruipt in hun hoofden en beziet alle hedendaagse gekkigheid door hun verbaasde ogen.

Inderdaad, het duo is na hun ongeluk in de hit helemaal niet dood. Een dronken automobilist rijdt ze weliswaar aan, maar ze overleven het ongeluk wel. Ze kwamen zelfs al twee keer terug in liedjes van Normaal. “In een nummer emigreren Bertus en Tinus naar Jamaica”, vertelt Jolink. “Het enige dat ze daar doen is blowen en ze gaan de hele dag knetter-stoned door het leven.” Omdat in muziek alles mogelijk is ontwaakt het illustere duo ditmaal 45 jaar na hun vreselijke ongeluk als bij toverslag uit hun coma. Ze stappen wat onwennig een Achterhoeks ziekenhuis uit en weten niet wat ze zien. Ze stuitten op hedendaagse problemen als: elektrisch rijden, hoge boetes, voor motoren afgesloten zandwegen, de Gooische R die het Achterhoeks heeft vervangen en hedendaagse hulpsystemen op de motor. Hoe de twee daarop reageren en er mee omgaan, bespreken we met Bennie Jolink. Ook vertelt de Normaal-zanger over zijn eigen ervaringen met de bovengenoemde onderwerpen, en over zijn rijkelijk gevulde motorhistorie.

Hoe Bertus, Tinus en Jolink zelf tegen de moderne problematiek aankijken lees je, samen met al het andere, natuurlijk in MotoPlus 15/2022. Niets missen en liever elke twee weken een nieuwe editie op de mat? Geen zorgen, klik dan hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws