Nieuws

Het MotorRijwiel 171 | De magie van de zescilinder

Op vrijdag 16 april verschijnt Het MotorRijwiel uitgave 171 en dat is voor de fans van klassieke motoren en youngtimers weer een nummer om naar uit te zien. Zo gaan we op pad met drie dikke zescilinders uit de seventies, de Benelli 750 Sei, de Honda CBX en de Kawasaki Z1300, en blikken we met een prachtige studioreportage van de Moto Guzzi Sport 15 al voorzichtig vooruit op het eeuwfeest van de Italiaanse fabrikant.

Verder nemen we een kijkje bij het Top Mountain motormuseum op de Oostenrijkse Timmelsjoch, dat inmiddels weer in aanbouw is en groter gaat worden dan voorheen. Ook nemen we de vroege racegeschiedenis van Triumph onder de loep en brengen we een bezoek aan Frans Janssen, die een verzameling motoren van een ander roemrucht Brits merk heeft, BSA. Van de andere kant van de grote plas komt de Harley-Davidson J-model uit 1923 van John Searle. Deze bijzondere Amerikaan laat hij in ongerestaureerde staat, maar wel rijklaar.

Sport met een knipoog komt van de voormalige invasiestranden in Normandië, waar we de Normandy Beach Race bijwoonden, een bijzonder kleurrijk spektakel op het strand met klassieke motorfietsen en auto’s. De Classic Races op de Luttenbergring waren afgelopen jaar een van de weinige evenementen die wel doorgang vonden. We blikken terug en hopen op meer voor dit jaar. Terugblikken doen ook Wil Hartog, Boet van Dulmen en Marcel Ankoné, en wel op hun deelname aan de Daytona 200 van 1976. Smullen!

Ook maken we hernieuwd kennis met de Yamaha SXR600, een elegant ogende felle eenpitter die de juiste snaar weet te raken. En voor de techneuten en doe-het-zelvers brengen we in deze nieuwe uitgave het afsluitende techniekverhaal over remmen en geven we praktische tips over hoe je te werk moet gaan als je wilt gaan vertinnen.

Dat en nog veel meer in Het MotorRijwiel 171. Klik hier voor meer info: www.hetmotorrijwiel.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws