Nieuws

Het beste verbeterd: Cardo Packtalk Edge

Eind november van het afgelopen jaar presenteerde Cardo een volledig vernieuwde basislijn communicatiesystemen, die bestaat uit de Spirit, Spirit HD, Freecom 2x en Freecom 4x. Nu is het de beurt aan de toplijn uit het Cardo-gamma, de Packtalk Edge!

De nieuwe Packtalk Edge kreeg een nieuw, lekker rank design, waarbij de opvallende externe antenne is verdwenen. De belangrijkste vernieuwingen vonden echter onderhuids plaats. Het systeem is bijvoorbeeld uitgerust met de jongste generatie Bleutooth 5.2 chip (met Live Intercom-functie), die wordt ondersteund door de tweede generatie Dynamic Mesh Communication (DMC), kortweg mesh. Cardo was in 2015 eerste fabrikant met een door mesh ondersteund motor communicatiesysteem, dat verschillende voordelen biedt ten opzichte van de traditionele Bleutooth-technologie. Zo betreft het een zelfregulerend netwerk dat automatisch de verbinding behoudt/herstelt tot vijftien rijders, en dat over een flinke afstand tot wel acht kilometer. Rijders die buiten bereik raken en later weer aanhaken, worden ook automatisch weer in de groep opgenomen. De tweede generatie DMC biedt onder meer een betere geluidskwaliteit, sneller pairen en geoptimaliseerde verbindingsmogelijkheden in groepsvorm.

De al licht aangestipte geluidskwaliteit krijgt nog een extra boost in de vorm van nieuwe JBL speakers, een verbeterde noise-cancelling microfoon en drie nieuwe geluidsprofielen. Ook de bevestiging op de helm is aangepakt, de module laat zich nu namelijk snel middels een magnetische basis op de helm bevestigen.
Verdere updates betreffen onder meer een geoptimaliseerde voice-control (simpel te activeren door ‘Hey Cardo’ te zeggen), tot 13 uur bedrijfsduur, snel opladen via een USB-C-aansluiting en een zogenaamde ‘over-the-air’ software update. Voor het updaten hoef je het communicatiesysteem dus niet meer met een PC te verbinden, dat gaat heel eenvoudig via de Cardo-app op je smartphone.

De nieuwe Packtalk Edge is vanaf eind april verkrijgbaar, de prijs bedraagt € 389,95 voor een enkele set en € 699,95 voor een Duo Pack. Info: www.cardosystems.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws