Nieuws

Gelimiteerd hebbeding: Ducati Diavel Diesel

Lifestyle is momenteel het modewoord en iedere zichzelf respecterende motorfabrikant probeert op het trendy-treintje te springen. Zo ook Ducati, dat een samenwerkingsverband aanging met het eveneens Italiaanse Diesel. En toegegeven, dat levert in de vorm van deze Diavel Diesel een uiterst fraaie vrucht op. Of zoals Ducati het zelf zegt: ‘Om de Ducati Diavel Diesel te creëren, werden de twee stijl centra geïnspireerd op de hyperkinetische dynamiek van een post-apocalyptische en retro-futuristische wereld’. Dus…nog vragen?
De Diavel Diesel komt er in een gelimiteerde oplage van 666 stuks – uiteraard ‘the number of the beast, maar de naam Ducati Diavel Diesel bestaat eveneens uit drie keer zes letters – en werd gepresenteerd tijdens de Milanese Men’s Fashion Week. De onthulling ging gepaard met een bijpassende kledingcollectie , die onder meer een leren jack, T-shirts en jeans omvat.
Maar terug naar het stralend middelpunt, de Diavel Diesel zelf. Deze speelt zich in de kijker met onder meer een tankcover van geborsteld RVS, die dankzij de zichbare lasnaden een bijzonder ruige look geniet. Diezelfde stijl is doorgetrokken bij het stuurkuipje en de duozitcover, en in iets minder mate ook bij de luchtinlaten aan de zijkant. Verder nog onder meer een exclusief leren zadel, rode Brembo remklauwen aan de voorzijde, het Diesel-logo op diverse plaatsen en natuurlijk een genummerde plaquette op het frame. Dat alles voor de lieve som van € 28.390,00, maar dan krijg je er wel een paddock stand en motorhoes bij.
Info: www.ducati.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Draadloos Q12 laden op de motor

Draadloos Q12 laden op de motor

12 juli, 2024

Het stroomdraadje is vaak de zwakke schakel als je een mobiele telefoon als navigatieapparatuur gebruikt. Peak ...
Honda scherpt MSX125 aan

Honda scherpt MSX125 aan

12 juli, 2024

De Dax, Monkey en MSX125 (Grom in de VS en Japan) van Honda kunnen op een hondstrouwe fanschare rekenen. Honda ...

Overig nieuws