Premium

Eerste Test Suzuki GSX-S1000GT

Met de GSX-S1000GT stapt Suzuki opnieuw in de markt van sporttoermotoren. De scheidend GSX-S1000F, een meer soft-sporttoerfiets, kon nooit echt een vuist maken naar de concurrentie, simpelweg omdat Suzuki hem niet leverde met harde zijkoffers. De GT brengt daarin verandering!

Dat is natuurlijk slechts een piepklein deel van het verhaal van deze nieuwkomer, die zoals de naam al doet vermoeden is gebaseerd op het GSX-S1000-platform. De nu Euro5-proof 999cc-viercilinder is net als bij de volledig nieuwe naked S goed voor 112 kW (152 pk) bij 11.000 tpm en 106 Nm bij 9.250 tpm. Het design is lekker scherp getekend, met als meest opvallende stijlkenmerk nog wel de twee R1-achtige koplampen. De standaard ruit is sportief klein, maar voor toerrijders heeft Suzuki een 70 millimeter hogere, meer rechtop staande variant aan het accessoiresgamma toegevoegd. Daarin zitten ook de reeds licht aangestipte, 36 liter ruime zijkoffers, die zijn namelijk niet standaard. Wel standaard daarentegen, een uitgebreid vangnet aan elektronische hulpmiddelen, allemaal gebundeld in het S.I.R.S. (ofwel Suzuki Intelligent Ride System). De omvat onder meer drie rijmodi, in vijf standen verstelbare tractiecontrole (uitschakelbaar), een up/down quickshifter en cruise-control. Alle relevante info wordt bovendien weergegeven op een hagelnieuw, fullcolour 6,5” TFT dashboard.

Op papier maakt de nieuwe sportieve allrounder uit Hamamatsu een meer dan behoorlijke indruk. Papier en praktijk zijn alleen twee héél verschillende dingen. Gelukkig mochten wij de nieuwe GT, die medio november al in de showroom staat voor een vanaf bedrag van €16.499,-,  in en rond Milaan aan een uitgebreide eerste test onderwerpen. En die vind je in de nieuwste MotoPlus!!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws