Nieuws

Duurtest tussenbalans Ducati Multistrada V4S

Het gaat hard met de duurtest van de Ducati Multistrada V4S! Slechts tien maanden is hij bij ons in dienst, maar in die tijd heeft de Italiaan al ruim 25.000 testkilometers volbracht. Tijd voor een korte tussenbalans!

Waar de duurtest normaal over 50.000 kilometer gaat, treedt de multistrada V4S in de voetsporen van de BMW R1250GS die voor de volle 100.000 kilometer ging (zie MotoPlus 23/2022). De voorlopige conclusie: pech? Geen enkele keer. Relevante mankementen? Eén. Rijplezier? Heel veel. Vanwege zijn allroad kwaliteiten was de Multi afgelopen zomer erg in trek en mocht hij diverse vakantiereizen mee. Qua betrouwbaarheid laat de rappe Italiaan zich van een uiterst solide kant zien. Grote gebreken waren er niet, kleine losten zich vanzelf op. Zo ging het motorcontrolelampje branden nadat één van de redacteuren de V4 had laten afslaan in druk stadsverkeer, maar na enkele startpogingen ging het lampje weer uit. Later werd een niet functionerend knipperlicht genoteerd na een wasbeurt, maar ook deze deed het na een nachtje drogen weer prima en functioneert sindsdien probleemloos.

Wat de Multistrada V4S verder nog meemaakte tijdens zijn eerste 25.000 duurtestkilometers? Je leest het in MotoPlus 05/2023!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws