Nieuws

Duurtest Royal Enfield

Hoe ziet een Royal Enfield Interceptor 650 er na 31.250 mijl, ofwel 50.000 kilometer uit? Wij namen de proef op de som en reden een duurtest met de Brit.

Zuinig met benzine, voortdurend inzetbereid, een vriendelijk karakter, soepel motorblok, het ongecompliceerde rijwielgedeelte en goedmoedige uitlaatgeluid, de Enfield verzamelde aan de lopende band complimenten en pluspunten tijdens onze duurtest. In de eerste 30.000 kilometer werden alleen de gas- en koppelingskabel en het achterwiellager vervangen. En af en toe bleek vocht een dingetje, getuige de opmerkingen over beslagen tellers in het logboek. Op het laatste stuk naar de finish leek de Enfield wat meer te struikelen. Niet alleen door de vastgevroren koppelingskabel en wederom gebroken sluit-gaskabel, maar daarna liep de Interceptor 650 nog maar op één cilinder. Maar gelukkig werkten beide zuigers weer na het reinigen van het brandstofsysteem bij de dealer.

Bleef het daarbij, of kende de Royal Enfield nog meer problemen? En hoe zagen de onderdelen er na 50.000 kilometer uit? Dat lees je natuurlijk in MotoPlus 02/2023. Elke twee weken helemaal up-to-date blijven met het laatste nieuws, de meest uitgebreide testen, onderhoudende reportages en sprekende reisverhalen? Kan, gewoon even hier klikken…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws