Nieuws

Dit lees je allemaal in MotoPlus 6-2018

motoplus in dit nummer MotoPlus nummer 7 2018

MotoPlus nummer 6 ploft vrijdag 23 maart weer op de deurmat. En ploffen doet het 116 pagina’s tellende nummer zeker. Onder meer dankzij de uitgebreide vergelijkingstest met allroads met cardanaandrijving. Hiervoor trokken we speciaal naar het Italiaanse eiland Sardinië om de BMW R1200GS Ralllye, Honda VFR1200X Crosstourer, Triumph Tiger 1200XCS en Yamaha XT1200ZE Super Ténéré het tegen elkaar op te laten nemen.

Hemelsbreed zo’n 600 kilometer verderop, in het Spaanse Girona, voelden we de Kawasaki Z900 70kW aan te tand om te zien of een verschil van 22,2 kW echt zoveel uitmaakt.

Verder is er nieuws uit ons testpark. Zo kampt de Triumph Thruxton R nog altijd met veel pech, is de BMW G310R van een nieuw voorwiel voorzien en straalt de Yamaha YZF-R1 weer dankzij een nieuwe koplamp. De Ducati Multistrada 950 en Honda Fireblade zijn nog altijd gemoedelijk kilometers aan het maken. Dat geluk zich makkelijk laat kwantificeren bewijzen de Harley-Davidson Sportster 1200 Custom, Moto Guzzi V9 Bobber en Triumph Bonneville Bobber in onze tweecilinder-cruiser vergelijkingstest. Heerlijk tot rust komen op motoren die zich kenmerken als echte kilometervreters.

Voor onze reizen hebben we in MotoPlus 6 Mexico en West-Polen aangedaan. Meer uiteenlopende bestemmingen zijn haast niet denkbaar. Vinden we in Mexico ruïnes van de Azteken en de Maya’s, tropische jungle, woestijnen en koloniale steden. Wordt West-Polen vooral gekenmerkt als een reis terug in de tijd. Prachtig groen afgewisseld door kleine dorpjes. Een uitgelezen bestemming voor iedereen die zijn of haar allroad wil gebruiken waarvoor ’ie is gemaakt.

In de praktijktest hebben we in MotoPlus 6 een blik geworpen op de verschillende soorten airbag-motorkleding waarvan de ontwikkeling razendsnel gaat. Prijzen lopen daarbij uiteen van 400 tot 4.000 euro. Onze Koen Alders was onlangs op bezoek bij Michelin in Sevilla om de vijfde generatie van de Pilot Road-serie uit te proberen. Achterin vind je natuurlijk een uitgebreide terugblik op het MotoGP-weekend in Qatar.

Een bomvol nummer dus! Klik hier om MotoPlus 6-2018 digitaal te lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws