Nieuws

Binnenkort in de winkel: Noppennieuws 1 – 2019

Vooraf werd er nog wat schamper gedaan over de 2019 Dakar rally met maar 10 etappes in Peru, maar inmiddels weten we beter: het werd een korte, maar moordende rally voor mens en machine waarbij alleen de allersterksten de finish haalden. Voor de achttiende keer op rij won KTM de rally, ditmaal met ‘oermens’ Toby Price aan het stuur. Uiteraard blikken we in een uitgebreid verslag terug op die rally in Noppennieuws 1, die vrijdag 1 februari verschijnt.

Ook het zojuist van start gegane AMA supercross-seizoen komt aan bod, net als de competitieve enduro’s die Redmoto in Italië bouwt op basis van de Honda CRF250X en CRF450X. Wij maakten kennis met deze echte enduro’s, die bij ons nu ook geleverd worden inclusief Nederlands kenteken.

Na afloop van het vorige cross-seizoen begon de traditionele GP-stoelendans. In een uitgebreid verhaal bekijken wie voor het naderende GP-seizoen bij welk team onderdak heeft gevonden. Daarnaast spraken we met het SKS-team over hun doelstellingen en we bezochten Jan Postema en Martin van Genderen om te praten over de MXGP Academy, waarin ze de opleidingen en trainingen voor jeugdige crossers internationaal proberen te stroomlijnen. In Emmen waren we bij de introductie van het Yellow Flag System, waarmee tijdens trainingen rijders worden gewaarschuwd voor gevallen collega’s.

Veel aandacht verder voor de classic trial en de classic cross. Verder de eerste column van Noppennieuws-grondlegger Toon van de Vliet, die uitlegt hoe het allemaal zo gekomen is. En we interviewen Henny Kroeze over een leven lang rondjes rijden: eerst op de speedway-baan, daarna in een houten ton, want Henny bestierde de laatste decennia zijn eigen steile wand.

Ook spraken we met Dinand Tijhuis, die in november 2018 zijn negentiende zesdaagse uitreed, van de 22 zesdaagse-starts. En ook in de rubriek Mannen van staal komt de zesdaagse voorbij: Eerbeker Carol Mulder begon als 50 cc crosskampioen en eindigde als zesdaagserijder en enduro-kampioen.

In de techniek-serie kijken we naar de revival van de tweetakten in de motorcross en aansluitend bekijken we in in België gerestaureerde Honda CR250R uit 1991.

Noppennieuws 1 is vanaf vrijdag 1 februari verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk; abonnees vinden hem dan in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts 25 euro per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en word abonnee!

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws