Nieuws

Bandentest deel twee: toerbanden

In de vorige editie beten we het spits af van onze grote 2022-bandentest. In dit nummer staat het tweede deel op het programma, dit keer met zes sets toerbanden!

Hoe we deze test aanvliegen? Op het circuit! De reden waarom we voor het circuit kiezen is vrij simpel. Onder normale omstandigheden komen de zes deelnemers namelijk niet in de buurt van hun limiet. Maar wat is dan normaal? het gangbare inzetgebied van toermotoren mooie bochtige secundaire wegen zijn, met goed asfalt, motorvriendelijke buitentemperaturen en gereden op wettelijk verantwoorde wijze en snelheid. Hier in het zuidelijke puntje van Frankrijk, waar we nu ons bandentestkamp hebben opgeslagen, zou dat betekenen: de mooiste binnenwegen zonder noemenswaardige rechte stukken erin, maar met een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur! We zouden eindeloos van de ene op de andere bandenset kunnen overstappen en weliswaar verschillen in stuurgedrag opmerken, maar we zouden nooit in het gebied komen waarin we iets van een limiet bespeuren. Uiteraard is dat wel wat we willen, en dus gaan we met de zes kandidaten en een BMW R1250R het circuit op in zowel droge, als natte omstandigheden.

Maar welke banden doen er dan mee, en wie weet waar te overtuigen? Je vindt het natuurlijk in MotoPlus 8/2022. Elke twee weken helemaal up-to-date blijven met het laatste nieuws, de meest uitgebreide testen, onderhoudende reportages en sprekende reisverhalen? Kan, gewoon even hier klikken…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...
Eerste indruk: Yamaha MT-09

Eerste indruk: Yamaha MT-09

23 februari, 2024

Het gulzige aanzuiggeluid van de levendige driepitter zwelt aan, wat gepaard gaat met een flinke schop onder het ...

Overig nieuws