Premium

Bandentest 2022: sportbanden

Het nieuwe motorseizoen is weer van start en daarmee is het ook weer tijd voor de uitgebreide 2022-bandentest. We trappen af met de supersportbanden, die meer dan tweeduizend kilometers voor de kiezen krijgen op de openbare weg en het circuit.

Dan vraagt u zich natuurlijk meteen af hoe en waar we dat testen. Dat laatste doen we in de Franse regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Weinig verkeer, bochten in overvloed en asfalt met bijna onbeperkte grip waar het rubber zich fanatiek in kan vastbijten. Een aardig geschikte regio kortom. Maar hoe testen we exact? Allereerst gaan we met zes Yamaha R1’s de openbare weg op. Verder testen we op het circuit onder droge- en natte omstandigheden. Bovendien kijken we naar de slijtage tijdens de duurloop. Per onderdeel beoordelen we de kandidaten op kenmerken als wendbaarheid, stuurprecisie, bochtenstabiliteit en gedrag in grensbereik. Aan het einde van de rit rolt er dan een winnaar uit met de meeste punten. Of zijn het misschien allemaal winnaars?

Maar wie doen er allemaal mee? En welke band weet waar te overtuigen? De antwoorden lees je natuurlijk in MotoPlus 7/2022. Elke twee weken helemaal up-to-date blijven met het laatste nieuws, de meest uitgebreide testen, onderhoudende reportages en sprekende reisverhalen? Kan, gewoon even hier klikken…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws