Premium

Bandenoverzicht 2022

Een nieuw jaar brengt niet alleen nieuwe modellen en bijvoorbeeld nieuwe kleding met zich mee, ook is weer nieuw rubber te verkrijgen. Voor veel motorrijders nog altijd het favoriete gespreksonderwerp. We zetten alle nieuwkomers overzichtelijk op een rijtje.

De eerste feedback van de bandenbranche was in eerste instantie een beetje ontnuchterend. Er leek niet veel nieuws te melden voor 2022. Opvallend was dat vooral de ‘exotische’ merken zich aardig op de vlakte hielden. Maar uiteindelijk bleek het toch mee te vallen en komen er vijftien nieuwe banden van acht fabrikanten op de markt. Te beginnen met Bridgestone. De Japanse bandenfabrikant komt met twee nieuwe banden: de Adventure Trail AT41 adventure-band en de Battlecross X31 voor offroad-gebruik. Continental presenteerde de Road Attack 4, opvolger van de succesvolle Road Attack 3. Deze Hyper-Touring-band moet volgens de eigen ontwikkelingsafdeling meetbaar verbeterd zijn. Bij Dunlop kwamen de meeste nieuwe banden vandaan, te weten de Qualifier Core (low-budget supersport-band), Roadsmart IV (toer), TT100GP/Radial (retro) en Mutant (crossover). Metzeler volgde met de Karoo 4 (allroad), Tourance Next 2 (toer) en Sportec M9 RR (supersport). Maar uiteraard ontbreken ook Michelin, Mitas, Pirelli en Heidenau niet.

Maar welke banden zijn er nieuw in het modelgamma van de laatstgenoemden? En wat zijn de verdere specificaties en vernieuwingen van alle banden? De antwoorden op die vragen (en nog een heleboel meer) lees je natuurlijk in MotoPlus 3/2022.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws