Sport

Alex de Angelis: “Ik verwacht minimaal top 10-klasseringen van Bo”

De 35-jarige Alex de Angelis is dit jaar als ‘rider coach’ bij RW Racing GP betrokken. De Angelis startte in 265 grands prix en werd in 2003 vice-wereldkampioen in de 125 cc-klasse. In de kwartlitercategorie won hij zijn eerste WK-race en eindigde twee maal als derde in de titelstrijd. In de Moto2-klasse schreef de in Rimini geboren San Marinees drie Grands Prix op zijn naam. Vorig jaar testte De Angelis als eerste de RW Racing GP-NTS met de Triumph-krachtbron.

Wat was je eerste indruk van Bo?
“Ik was onder de indruk. Het nieuwe NTS-chassis met het Triumph-blok en in Valencia was al een stap voorwaarts. En Bo reed een ongelooflijke tijd. Voor mij was dat ook het bewijs dat de machine goed is en dat we in de winter goed werk hebben gedaan.”

Op wat voor vlakken is deze machine beter?
“Vergeleken met de ‘oude’ Moto2-klasse is nu alles beter. Er is meer vermogen en de elektronica biedt meer mogelijkheden. De coureur kan nu ‘engine brake’ en koppel veranderen tijdens een race. Als de band slechter wordt, kun je dus minder koppel pakken en toch snel blijven. Ik denk dat in negentig procent van de races ronderecords worden verreden. Ik denk ook dat de stijl van rijden meer tegen die van de MotoGP aanleunt. Het Triumph 765-blok heeft veel meer koppel dan een Honda 600 en Dunlop werkt dan ook aan een nieuwe bredere band. Als je nu op het gas gaat, begint de achterkant al te glijden.”

Wat kunnen we verwachten van Bo?
“Dat is nog moeilijk te zeggen. Net zoals het moeilijk te zeggen is wat we van elke andere rijder kunnen verwachten. Omdat het een compleet nieuwe klasse is geworden. Alleen de naam is hetzelfde gebleven. Sommige rijders zullen van meet af aan snel zijn, sommigen zullen tijd nodig hebben. Van Bo verwacht ik veel, vooral ook omdat hij tijdens de eerste test van 2018 in Valencia direct snel was. Terwijl hij terug kwam van een blessure. Daarom verwacht ik minimaal top 10-klasseringen.”

In MotoPlus 6, die vrijdag 22 maart verschijnt, een uitgebreid interview met Bo Bendsneyder en RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws