Nieuws

Zonder rijwind toch een koel hoofd in de helm

BluArmor, de helmenfabrikant uit India, heeft een oplossing bedacht voor mensen die het snel warm hebben in hun helm. Een airco-unit die je aan je integraalhelm kunt koppelen. Het BluSnap-systeem, zoals de unit heet, kan op iedere helm geïnstalleerd worden.

Vooral in de zomer kan het flink warm worden in de helm. Zeker wanneer druk is en je niet kunt afkoelen met een lekker rijwindje. Een mogelijke oplossing hiervoor is de BluSnap van BlueArmor. Het Indiase bedrijf heeft een kleine, mobiele, airconditioner ontwikkeld die middels een rubberen band zo aan je helm bevestigd kan worden.

Koele lucht
Het apparaat is volgens BluArmor in staat om de ‘binnentemperatuur’ tussen de 6 en 15 graden omlaag te brengen. Dat lukt dankzij een batterij-aangedreven ventilatortje en een waterreservoir van twee liter. Via twee pijpjes, die bij het kinstuk de helm insteken, blaast de ventilator gekoelde, vochtige lucht, je helm in.

Hoewel de batterijen het zo’n tien uur volhouden, heb je in het reservoir maar voor twee uur aan koeling bij je. Daarna moet je eerst bijvullen voor je weer van een koude helm kunt genieten. Een geïntegreerde en verwisselbare filter zorgt ervoor dat het geheeld hygiënisch blijft.

Darth-Vader
Hoe goed dit werkt, en of je vizier ervan beslaat? Daar hebben we helaas nog geen antwoord op. Hetzelfde geldt voor de vraag hoe fijn het rijdt als er zo’n 2,5 kilo aan de kin van helm hangt.
De BluSnap zal ongeveer 20 euro gaan kosten. Personalisatie is mogelijk middels vijf verschillende kleuropties voor de rubberen band die om de helm grijpt. Dat je er uit komt te zien als Darth-Vader, is een gratis bonus.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws