Nieuws

Zomertips

Afgelopen weekend zagen we tijdens een excursie in Vlaanderen – waar het toen ook heet was – weer motorrijders in completemet protectoren behangen  safety outfit. Dat is heel veilig tegen valschade, maar gevaarlijk in verband met uitdroging en oververhitting.

We zagen mannen in korte broeken en in T shirts op teenslippers rondlummelen over de Boulevard in Knokke. Cool! En wanneer je bij slentertempo om valt, dan valt de schade doorgaans nogal mee. Maar het is wel verrassend wat een grappig BBQ geluid een deel van een uitlaatsysteem maakt wanneer het je kuit raakt. Een lange, stevige jeans is wel het minste dat je kunt dragen als been beschermers.

Als je zo gekleed wat sneller gaat rijden om vervolgens wat bodemonderzoek te gaan doen, dan staat die actie garant voor serieus asfalteczeem. We zagen dat bij het stel dat de camping verliet om in het dorp een paar kilometer verder op een pizza te doen.

Uit die actie bleek ook dat je uitdroging na een dag motorrijden niet moet bestrijden met twee flessen wijn bij de pizza.

Ook dit weekend was er weer een ruim aanbod aan gedierte dat “SPLATT!” zegt als het je bril, vizier of gezicht raakt. Probeer niet in een automatische de vlek weg te vegen. Het zicht vermindert er alleen maar meer door.

En hoe lekker een wapperend T shirt ook zit, als er een beest in vliegt dat zich niet te pletter vliegt tegen je borsthaar, maar alleen mild geirriteerd raakt en steekt… Een tepelpiercing door een wesp. Daar wordt je niet blij van.

Oh ja: als er zo’n verfrissend zomerse bui valt, dan is er een grote kans dat er vuiligheid uit het asfalt spoelt dat, voordat het weg spoelt, het wegdek spekglad maakt.

 

En zo zijn er nog wat van die dingen…

Zomer is fantastisch.
Motorrijden is fantastisch.

Maar je moet je verstand er niet door verliezen. Wij zijn en blijven immers onze eigen kreukelzone

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws