Nieuws

Zomertips van de KNMV

De zomer is losgebarsten. En dan zijn er toch een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

De zomer is eindelijk in Nederland gearriveerd. Met de warmte borrelt ook de vraag op wat je als motorrijder moet doen om het met deze temperaturen nog een beetje uit te houden op de motor. We zetten de tips voor je op een rijtje.

*Voor extra afkoeling wordt er vaak met open vizier gereden. Zorg dan voor een (kunststof) zonnebril zodat je ogen beschermd zijn tegen insecten en opspattende steentjes.

*De speciale doorwaai motorjassen en –broeken die in vele motorzaken verkrijgbaar zijn bieden ook veel ventilatie. Controleer wel of ze voorzien zijn van CE-protectie. Koop je kleding ook niet te groot: je hoeft er tenslotte niet in te sporten, maar alleen stil te zitten op de motor. Te grote kleding wappert bovendien in de wind en de mouwen zitten vaak voor de spiegels.

*Bij temperaturen van boven de 25 graden kan vanuit de gedachte ‘Ik val niet, dat overkomt alleen mijn onhandige buurman’, de verleiding groot zijn om de motorbroek voor de spijkerstoffen variant te verruilen en de handschoenen eveneens thuis te laten. Het behoeft bijna geen uitleg dat bij een eventuele val een prachtig lichaam binnen seconden in een gatenkaas vol met steentjes verandert, nadat de huid vlak boven het warme ruwe asfalt heeft gesuisd. Motorkleding beschermt bovendien niet alleen bij een val, maar weert ook insecten en zorgt voor comfort bij onverwachte regen en kou in de ochtend of avond. Dat geldt ook voor de kleding van passagiers.

*Tot slot is een flesje water voor onderweg geen overbodige luxe bij langere tochten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws