Nieuws

Zero’s voor Bogota

Zero Motorcycles, wereldwijd toonaangevend op het gebied van elektrische motorfietsen, heeft 100 motorfietsen afgeleverd aan de politie van Bogota in Colombia.

De Zero’s werden persoonlijk in ontvangst genomen door burgemeester Gustavo Petro die zich zeer inzet voor milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoorde transportmiddelen voor de diverse gemeentelijke instellingen. Het Bogota Police Department zal de speciale Zero-motorfietsen in politie-uitvoering gebruiken voor patrouilles, verkeersbegeleiding en andere dagelijkse politietaken in één van de grootste steden van Colombia.

“Steeds meer wagenparken en instellingen nemen Zero-motorfietsen in gebruik. Deze levering van honderd motoren aan de politie zijn belangrijk voor onze verdere groei in Zuid Amerika. De Bogota Police kan nu nagenoeg geruisloze patrouilles uitvoeren. Daarbij worden wendbaarheid en grote prestaties gekoppeld aan maatschappelijk verantwoord, milieuvriendelijk transport vervoer,” verklaarde John Lloyd, Vice President Global Sales van Zero Motorcycles. “Burgemeester Petro heeft blijk gegeven van zijn betrokkenheid en toewijding om groene, innovatieve technologie-oplossingen te realiseren zoals de ingebruikname van de elektrische Zero motorfietsen.”

Alle 100 Zero-politiemotoren zijn gebaseerd op Zero’s uiterst populaire Zero DS. Deze heeft een gemiddelde actieradius bij stadsgebruik van 200 kilometer op een enkele lading en de topsnelheid bedraagt 153 km/u. De politiemotoren zijn voorzien van een aantal speciale componenten die exclusief voor politiegebruik zoals sirenes en LED-lampen. Zaken als geen geluid, geen uitlaatgassen, minimale warmteontwikkeling, het onmiddellijk voorhanden zijnde koppel en een laag gewicht maken de Zero bij uitstek geschikt voor inzet door de politie, zeker in gebieden waar een benzinemotor onpraktisch is. Daarnaast is de aandrijflijn van de Zero politiemotor onderhoudsvrij.

Cisko Groot, Sales Manager Benelux van Zero Motorcycles: “Overigens is de politie van Bogota niet de eerste overheidsinstelling met een vloot Zero-motorfietsen, want een maand geleden zijn 59 Zero-motoren afgeleverd aan de regering van Hongkong.”

Steeds meer politiekorpsen en grote voertuigparken schaffen elektrische Zero-motoren aan, en dat betekent een belangrijk groeiend marktsegment voor Zero Motorcycles. Zo zijn er al elektrische motorfietsen door Zero geleverd aan de politie van Monterey, Santa Cruz, San Jose, Scotts Valley en veel andere korpsen, waaronder de London Metropolitan Police.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Gespot: KTM 990 Adventure

Gespot: KTM 990 Adventure

22 juni, 2024

De allroad/adventure is voor nagenoeg ieder merk de grootste melkkoe, toch doen de in 2019 geïntroduceerde 790 ...

Overig nieuws