Nieuws

Zero FX klaar voor 2022

Zero heeft langloper FX (al negen jaar in productie) vernieuwd voor 2022. De allroad krijgt een 5” TFT-scherm in plaats van het LCD dashboard, de nieuwe kleurstelling ‘Dune’ en het ZF 7.2 accupakket.

Omdat het bij elektrische motoren toch altijd weer om actieradius draait, geven we eerst het bereik met het nieuwe accupakket. Zero schermt met een maximale actieradius van 146 km, maar dat is in stedelijk verkeer. Toer je rond met een gemiddelde van 89 km/uur dan kom je 90 km ver. Bij een gemiddelde snelheid van 113 km/uur bedraagt dat nog maar 63 km.

Het avontuurlijke uiterlijk had al verraden dat de FX geen motorfiets is voor kilometervreters, maar voor speelvogels die bospaden en sluipweggetjes willen afraffelen zonder geluidsoverlast te veroorzaken (hoe leuk dat is, lees je hier). De lichte allroad (131 kilo rijklaar) heeft bijpassende lange veerwegen van 218 en 227 (v/a) millimeter. De borstelloze elektromotor produceert een maximum koppel van 106 Nm, en met een continu vermogen van 15 kW (21 pk) bij 4.300 tpm is de motor ook geschikt voor rijders met het A2-motorrijbewijs. Het maximale motorvermogen bedraagt 33 kW (44 pk) bij 4.500 tpm. Om de accu’s weer volledig op te laden dien je de motor 10 uur aan de stroom te hangen. Met vier snelladers (wel vooraf je centen tellen: een lader kost per stuk € 835,-) bedraagt dat nog maar 1,6 uur. De prijs voor het 2022-model is ook al bekend: voor € 13.630,- is de FX van jou.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.