Nieuws

Zeldzame KTM 450 Rally Factory Replica

Ready to race, rechtstreeks uit het krat, zo zet KTM het 2022 model van de 450 Rally Factory Replica neer. Het klinkt nog best geloofwaardig ook, want de Oostenrijkers hebben hun uiterste best gedaan op deze rallyfiets.

Met testrijders als Toby Price, Matthias Walkner en Sam Sunderland moet je eerlijk gezegd ook wel wat competitiefs kunnen neerzetten. Rondom het 450cc eencilinderblok met benzine-injectie lijkt het een grote snoepwinkel. Vooraan monteert huisleverancier WP een 48 millimeter dikke XACT PRO closed cartridge upside down. Achteraan is dat een volledig instelbare WP XACT PRO monoschokdemper. Akrapovic tekent voor een volledig uitlaatsysteem. Het blok blijft grotendeels ongemoeid, maar beschikt wel over een Pankl-racebak die exact dezelfde bakverhouding heeft als op de KTM-fabrieksmachines. KTM bouwt slechts tachtig van deze replica’s, die het vanaf september uitlevert. Daarvoor rekent het de lieve som van € 25.900,-, maar daarmee ben je er nog niet. De Nederlandse staat houdt zijn hand nog even omhoog en ook de transportkosten van Oostenrijk naar Holland zijn voor jouw rekening.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.