Nieuws

Zeeho: nieuw elektrisch scootermerk

Het Chinese CF Moto begint ook in Europa langzaam maar zeker bekendheid te verwerven. Met Zeeho lanceert de Chinese fabrikant een nieuw merk, dat zich uitsluitend op elektrische voertuigen gaat richten. Het eerste wapenfeit is deze Cyber Concept.

De Cyber Concept is een sportief ogende scooter met opvallende dubbele winglets, neon-lichten, LED-koplampen en groot digitaal dashboard met onder andere Wifi en GPS. Een andere opvallende feature is het 360°-waarschuwingssysteem met zes hoge resolutie-camera’s.

Het hart van de Zeeho Cyber Concept is een watergekoelde elektromotor, die goed is 10 kW (13,6 pk) en 213 Nm koppel. De Cyber Concept bereikt volgens de Chinese fabrikant in slechts 2,9 seconden een snelheid van 50 km/uur en heeft een topsnelheid van 110 km/uur. De scooter maakt gebruik van Pirelli-banden. Brembo levert de 215 mm schijfremmen en remklauwen, met ABS uiteraard. Het 4 kWh Lithium-ion accupakket is goed voor een actieradius (NEDC) van meer dan 130 kilometer en heeft een levensduur van 2.500 laadcycli. Hij kan in een half uur worden opgeladen tot 80% van de capaciteit.

Er is ook een Zeeho-app waarmee je onder andere de instellingen van het dashboard kunt aanpassen, het voertuig kunt traceren en een diagnose kunt uitvoeren. En omdat met deze scooter vooral ‘Generation Z’ beoogd wordt, kun je alles delen op social media.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, zal de Cyber Concept al in 2021 in productie gaan, in eerste instantie alleen nog  voor de Chinese markt, maar wellicht dat Europa snel volgt?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws