Nieuws

Ze kunnen niet rekenen

De minister president meldde het zelf al trots: Hij heeft geen visie. En als het op zichzelf rijk rekenen aan komt gaan onze leiders ook al voor gaas. Veel meer accijns op benzine resulteert in veel meer inkomsten voor Het Rijk. Toch? Nee hoor. Bijna iedereen gaat gewoon over de grens tanken.

De verhoging van de brandstofaccijns levert veel minder op dan de staat denkt. Het Rijk verwacht 280 miljoen euro aan inkomsten, maar uit onderzoek van Ecorys blijkt dat de verhoging slechts 127 miljoen euro oplevert. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van brancheverenigingen Bovag en Nove.

“De verschillen in literprijzen Euro95 zijn momenteel gemiddeld 14 cent met Duitsland en 18 cent met België. Er tanken nu al zoveel klanten in het buitenland –  en transportbedrijven horen daar ook bij – dat je pomphouders in de grensstreek een kanon kan afschieten en dat medelijdende criminelen er geld komen storten.

Kijken wat ze nu weer bedenken om dat gat te dichten. Een extra taks voor motorrijders omdat ze eenzijdige asfaltslijtage veroorzaken met hun tweewielers misschien?

Wanneer waren er ook al weer verkiezingen?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws