Nieuws

Zachtjes aan in Limburg

Het Zuid-Limburgse Heuvelland is een populair toeristisch gebied voor natuurgenieters, wandelaars, fietsers en motorrijders. Die laatste groep ziet een groep Limburgers echter liever gaan dan komen.

De ervaring in de Betuwe, op de Veluwe en andere fraaie gebieden heeft overigens geleerd dat de groep tegenstemmers doorgaans niet de echte bewoners betreft, maar dat het doorgaans gaat om ‘ingeweken’ gearriveerden die hun nieuw verworven bezit van alles wil vrijwaren dat niet conform de vakantiefolders politiek correct is. Aan de Waal ging zo’n voormalig linkse, maar nu Volvo rijdende rakker naar de rechter omdat hij stankoverlast ondervond van het boerenbedrijf dat al generaties naast zijn vernieuwde dijkpand stond. “FOEI!”

En Echte Limburgers, dat zijn levensblije tolerante mensen.

Op de lokale radio en tv-zender L1 is het startschot gegeven voor een campagne om overlast van motorrijders in het heuvelland tegen te gaan.

 

Men meldt: ‘Er zijn al jaren klachten over groepen knetterende motoren die op mooie dagen door de Limburgse heuvels ronken. Met name de geluidsoverlast en de snelheid van de motoren zijn inwoners, ondernemers en de gemeenten een doorn in het oog.’

En dat klinkt gewoon weer als stemmingmakerij.

 

Motorrijders krijgen een folder uitgedeeld, waar in de oproep staat zich te gedragen.
Op zich geen verkeerde insteek, maar het is de toon die gezet wordt die kriebelt.

Uit eigen ervaring weten we trouwens dat de kuddes in rare strakke reclamekleding gestoken wielrenners pas echt hinderlijk zijn.

Misschien een idee voor een volgende actie?

Maar laten we ons gewoon maar zo gedragen dat we ontvangen worden met “Welkom Motoplus Lezers !”

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.