Nieuws

Yamaha’s R125 Cup

Wilco Zeelenberg ambassadeur en begeleider van de Yamaha R125 Cup.

In maart 2012 gaat de Yamaha R125 Cup van start. Deze nieuwe raceklasse is ontstaan uit een samenwerking inzake de Yamaha YZF-R125, tussen de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW) en Arie Molenaar Motors. De Yamaha R125 Cup zal 14 wedstrijden rijden op een grote verscheidenheid aan circuits en o.a. acte de presénce geven tijdens de Gamma Racing Day op 5 augustus 2012.

De Yamaha R125 Cup heeft als doelstelling rijders al op een jonge leeftijd ervaring op te laten doen met een ‘volwassen’ machine in een zeer competitieve omgeving (alle rijders op gelijkwaardig materiaal). Op deze manier kan wegrace-talent zich sneller ontwikkelen en vindt er een goede doorstroming plaats naar vervolgklassen.

Daarnaast staat betaalbaarheid en toegankelijkheid voor rijders, supporters en publiek voorop.

Met het oog op talentontwikkeling heeft de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW) voormalig GP coureur en tegenwoordig teammanager van Jorge Lorenzo’s Yamaha fabrieksteam Wilco Zeelenberg weten vast te leggen als ambassadeur en begeleider van de Yamaha R125 Cup.

Wilco zal de naam van de Yamaha R125 Cup uitdragen, de rijders van training en advies dienen tijdens een speciale masterclass en de winnaar van de Yamaha R125 Cup ontvangen tijdens de MotoGP van Valencia op 11 november 2012.
Wilco Zeelenberg: “Het is een mooie, professioneel opgezette cup voor de toekomstige toppers van de wegrace. Hoewel mijn schema voor komend jaar zeer vol zit met alle MotoGP trainingen en wedstrijden, wil ik toch ook graag tijd en moeite steken in dit initiatief op wegrace gebied. Ik wil uitvinden waar de ”vonk” vandaan komt bij die mannen en of we die vonk nog verder kunnen aanwakkeren! Tijdens mijn masterclass gaan we alle racetechnieken en -tactieken doornemen zodat ze weer een stap verder kunnen groeien. Cees van Gaalen, voorzitter SOBW: “Voor ons is de Yamaha R125 Cup een gezichtsbepalende klasse in ons aanbod en wij zijn zeer verguld dat een icoon als Wilco Zeelenberg zich wil inzetten om het maximale uit deze rijders te halen. Zijn expertise is enorm en hij kan deze jonge rijders flink op weg helpen. Met behulp van Wilco, Yamaha Motor Nederland en de toeleveranciers Sava en Motor Paint Alphen gaat het een mooi jaar worden.

Voor meer informatie over de Yamaha R125 Cup kan men terecht op www.sobw.nl.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mobiel onderdak voor motorrijders

Mobiel onderdak voor motorrijders

15 juli, 2024

Vakantie nog op de rol? En kamperen? Dan is de Elixer 2 van MSR is een tent waarbij het helemaal snor zit met de ...

Overig nieuws