Nieuws

Yamaha’s MT familie groeit

De MT familie van Yamaha groeit verder
Op 11 juni 2013 verraste Yamaha de motorwereld volledig met de aankondiging van de Yamaha MT-09. Vanaf het begin is duidelijk gemaakt dat deze nieuwe motorfiets het eerste model zou zijn van velen en binnen een jaar tijd zijn er al meerdere MT modellen geïntroduceerd.

Door het aanbieden van een originele en verfrissende mix van radicale styling gecombineerd met sterke allround prestaties, een hoge graad van afwerking en een scherpe prijs (de driecilinder MT-09 samen met de MT-09 Street Rally en de tweecilinder MT-07) zijn deze modellen een regelrecht verkoopsucces in heel Europa. Daarnaast bracht de recente toevoeging van de nieuwe MT-125 een geheel nieuwe kijk op het 125cc segment. Met een unieke stijl en eigen karakter, geïnspireerd op ‘The Dark Side of Japan’, voor motorrijders die zich willen onderscheiden van de rest en veel waarde hechten aan karakter en persoonlijkheid.

Om de eerste verjaardag van deze spraakmakende MT reeks te vieren, kondigt Yamaha met trots het vijfde hoofdstuk aan: de nieuwe MT-09 Street Tracker. Gebaseerd op de succesvolle MT-09 is deze nieuwe variant een meer dan inspirerende motorfiets die is uitgerust met een scala aan speciale hoogwaardige componenten. De MT-09 Street Tracker, gebouwd voor de motorrijder die op zoek is naar pure emotie en individualiteit, heeft een geavanceerde ‘vintage’ look.

Nieuwe MT-09 Street Tracker
Het Yamaha design team vond de inspiratie voor deze motorfiets in de ‘dirt track scene’ met daaraan toegevoegd ‘street scrambler’ invloeden, waarmee de basis werd gelegd voor deze MT-09. Uitgerust met een reeks speciaal ontwikkelde hoogwaardige componenten, voorzien van een unieke matte afwerking, is deze nieuwe MT-09 Street Tracker de ideale keuze voor de motorrijder die op zoek is naar een sportieve en verfijnde look met een vleugje vintage.

Hoogwaardige, aluminium en carbon componenten
Door het gebruik van speciaal ontwikkelde aluminium- en carbononderdelen onderscheidt de nieuwe MT-09 Street Tracker zich nadrukkelijk van de concurrentie. De voorzijde van de motor is voorzien van een kort carbon voorspatbord met aluminium accenten, en ook is er aan de voorzijde een aluminium nummerplaat die het imago van deze unieke motorfiets nog meer accentueert. Daarnaast biedt deze aluminium nummerplaat ook nog extra bescherming van het bovenlichaam tegen weer en wind. Om de unieke stijl van de MT-09 Street Tracker nog meer te benadrukken, wordt er ook aluminium gebruikt voor de nummerplaten (aan beide zijkanten) en de ‘cross brace’ op het stuur.

De gelauwerde “full-control” rijpositie, nu met nog verfijndere rijeigenschappen
Het design van de hoekige matgrijs gekleurde brandstoftank is uiterst doordacht en geeft de knieën, mede door toepassing van rubberen ‘knee pads‘ aan beide zijkanten, optimale grip. Dit in combinatie met de two-tone zadelbekleding, een bruin lederen top met zwart gekleurde zijkanten, maakt de bijzondere uitstraling van de MT-09 Street Tracker compleet. Mede door de lange, vlakke zitting, de doordachte tank en de nieuwe brede voetsteunen kan de motorrijder tijdens het uitaccelereren, het aanremmen en het nemen van de bochten met hoge snelheden zijn gewicht heel gemakkelijk verplaatsen, waardoor hij onder alle rijomstandigheden nog meer controle heeft.

Vintage look
Matte kleuren geven de nieuwe MT-09 Street Tracker een bijzondere uitstraling. Het volledig zwarte frame, het matzwarte driecilinder motorblok voorzien van een bronskleurige cilinderkop, de donkere bronskleurige wielen en de goudkleurige upside down voorvork, geven samen met het gebruik van aluminium en carbon componenten en de hoogwaardige afwerking deze dynamische nieuwe motorfiets een spraakmakende maar bovenal verfijnde uitstraling.

Uniek Akrapovic uitlaatsysteem
Speciaal voor de Yamaha MT-09 Street Tracker is er een ​​exclusief en bijzonder fraai Akrapovic uitlaatsysteem ontwikkeld. Dit hoogwaardige accessoire biedt een nog grotere hellingshoek dan het standaard uitlaatsysteem en is een perfecte aanvulling op het geïnspireerd beeld van deze levendige en boeiende nieuwe motorfiets.

Beschikbaarheid
De Yamaha MT-09 Street Tracker is in zeer beperkte oplage leverbaar vanaf september 2014. De adviesverkoopprijs van de MT-09 Street Tracker zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws