Nieuws

Yamaha zoekt nieuwe Rossi

In het tweede jaar van de Yamaha TZR50 Talent Cup biedt Yamaha Motor Nederland beginnende coureurs wederom de mogelijkheid om op de mooiste 50cc “schakelbrommer” van dit moment, de Yamaha TZR50, te gaan racen. Volwassenen en jongeren vanaf 11 jaar kunnen met een overzichtelijk budget extreem veel plezier hebben aan deze ongecompliceerde vorm van écht racen. Yamaha Motor Nederland en de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW) hebben voor 2008 wederom de handen ineengeslagen en zodoende kan voor 2008 de TZR50 Talent Cup verreden worden op diverse afgesloten (straten)circuits in Nederland.
Echt iedereen kan meedoen en de kick van slipstreamen, uitremmen en inhalen beleven! De TZR50 Talent Cup is de ideale opstapklasse in de wereld van het wegracen. Om enthousiastelingen op weg te helpen biedt Yamaha Motor Nederland de deelnemers een nieuwe TZR50 Race Replica met € 800,- korting (!) aan. Yamaha ondersteunt de TZR50 Talent Cup verder met korting op een racecombi voor de eerste 15 inschrijvingen, prijzengeld en een VIP-arrangement voor de Dutch TT MotoGP van Assen (voor de rijder die op dat moment het klassement aanvoert).
Racen is fantastisch. Snel rijden en andere weggebruikers inhalen zit bij veel mensen in het bloed, maar is in “real life” niet altijd even wenselijk. Yamaha Motor Nederland is tégen het rijden met opgevoerde bromfietsen op de weg, maar vóór het promoten van de motorsport. Gelukkig worden er door de SOBW veel wedstrijden op afgesloten (straten)circuits georganiseerd waar inhalen en het maken van scherpe bochten aangemoedigd wordt. Voor zowel beginners als veteranen is brommerracen op het circuit hierdoor de mooiste sport ter wereld: hier mag je eindelijk zo hard rijden als je maar wilt, kunt en durft! Wie wil dat nou niet? De Yamaha TZR50 Race Replica is een compleet opgebouwde 50cc schakelbrommer. De kleine racer biedt volop uitdaging en is qua uiterlijk een kleine uitvoering van de machtige YZF-R1. Natuurlijk heeft hij dan ook 6 versnellingen, schijfremmen, 17-inch wielen, 280 mm/260 mm remschijven, race-uitlaat, aërodynamische kuip, waterkoeling en een enorm racy uiterlijk. Met deze superscherp gelijnde tweetakt stap je heel eenvoudig de motorracewereld binnen.
Kilk hier voor meer info.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws