Getest

Yamaha YZF-R1: Meer bits, stevige bijt | VIDEO

Drie jaar na lancering van de radicaal nieuwe en radicaal sportieve R1 en R1M, codenaam RN32, vindt Yamaha het tijd voor een verfrissing. Yamaha brengt de vernieuwde YZF-R1M voor het voetlicht en daarvan zijn de belangrijkste aanpassingen -naast een kleurenschema wat het superieure carbon kuipwerk meer zichtbaar laat- een blipperfunctie voor het terugschakelen en een veersysteem met opgewaardeerde algoritmes voor de actieve demping.

Is de R1M perfect? Beslist niet! Maar is íe goed? Zonder enige twijfel, en op enkele gebieden excelleert de R1M zelfs. Het is waarachtig een karaktervol ding dat meer van curbstones dan van stoepranden houdt. Het uiterlijk, rijgedrag en geluid is verbluffend. Om intens verliefd op te worden.

Tegelijkertijd is de R1M geen machine voor beginners, want het ding bijt als het moet van zich af, tilt het voorwiel op en schudt met zijn kop. Als je jezelf kippenvel wil aanjagen dan is het een top-kandidaat. En ook als je een juweel in je garage wilt hebben staan om ’s avonds nog even het licht voor aan te doen voor een kwartiertje bewonderen, wat is dit een schoonheid. Vanaf maart staat de R1 in de winkels en vanaf heden kan de R1M via internet besteld worden. Veel plezier ermee!

Lees alle ins en out over de motor in MotoPlus nummer 3, vanaf 9 februari 2018 in de winkels. Liever digitaal lezen? Klik dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.