Nieuws

Yamaha Yard Built: Swank 700

In het kader van Yamaha’s Yard Built-project hebben de mannen van Deus Ex Machina al vaker de handen vuil gemaakt. Zo namen ze onder meer al een SR400, XJR1300 en XV950 onder handen. En aan die line-up wordt nu deze frisse Swank 700 toegevoegd.

De basis voor deze opvallende offroader wordt gevormd door een XSR700, vanwege de koppelrijke tweecilinder en het lichte chassis van deze retro Yamaha. De Swank moest niet alleen ogen als een offroad, maar ook zo rijden. Daarom kreeg de twin als eerste de upside-down voorvork van een Super Ténéré (met lichtere veren) aangemeten, compleet met 19 inch voorwiel.
Ook achter is de vering opgewaardeerd, en wel met een Öhlins monoschokdemper. Voor en achter zijn de veerwegen nu respectievelijk 190 en 180 millimeter, waarmee je toch redelijk ruig terrein baas zou moeten kunnen. Ook dankzij de toevoeging van Kineo spaakwielen en Metzeler Karoo 3 noppenbanden.

Optisch is er niet veel van de XSR700 over gebleven. Het nieuwe front is een ode aan de klassieke offroads uit de jaren 80 en componenten als de aluminium tank, buddy en robuuste carterbeschermer werden daarbij volledig met de hand gemaakt. Niet alles is uiteraard eigenbouw, zo komen de spatborden en handkappen uit het schap van Acerbis en betreft het uitlaatsysteem een op maat gemaakte versie van SC Project.

De Swank 700 werd gepresenteerd op The Reunion in Monza, om vervolgens door te gaan als deelnemer aan de Sardinia Swank Rally. Missie geslaagd dus!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.