Nieuws

Yamaha werkt aan update voor de MT-07

Yamaha is druk bezig met een update voor haar MT-07 die mogelijk dit jaar al gelanceerd gaat worden. Naast enkele technische updates krijgt de motor mogelijk ook een facelift.

Dat blijkt uit de foto’s die we onlangs toegeschoven kregen van de bekende man in de lange grijze regenjas. Wat direct daarbij direct opviel is dat de katalysator een stuk dichter bij het blok is geplaatst. Dit is naar alle waarschijnlijkheid gedaan om te kunnen voldoen aan de strengere Euro5-norm die vanaf 2020 gaat gelden. Gevolg van deze aanpassing is de bedrijfstemperatuur van de katalysator sneller bereikt wordt, waardoor de uitstoot eerder op het toelaatbare niveau is.

Het nieuwe design van de MT-07 is voorlopig nog niet duidelijk. Gezien de surplus aan plakband die zichtbaar is op de foto’s, doet Yamaha er alles aan niets prijs te geven over het nieuwe voorkomen van haar naakte twin.

De ge├╝pdatete machine uit Japan werd overigens gespot toen een testrijder bezig was met een remmentest. Op de foto’s is namelijk te zien dat er een jerrycan op de buddy geplaatst en dat er slangen naar de voor- en achterremmen lopen. Met zo’n systeem kunnen remmen op een gecontroleerde manier nat gemaakt worden om het remvermogen in regenachtige omstandigheden te testen. Aan de linker voorpoot zit tevens een meetapparaat dat de remdruk meet. Dit soort testen zijn verplicht om de machine gehomologeerd te krijgen.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.