Nieuws

Yamaha Tricity 300 vanaf juli op de markt

Yamaha staat op het punt haar driewieler-gamma met een nieuw model uit te breiden. Dit keer is het beurt aan de eind 2018 gepresenteerde Tricity 300, een premium motorscooter die ook met een B-rijbewijs gereden mag worden. Mits dat rijbewijs voor 2013 gehaald is uiteraard.

De nieuwe motorscooter van Yamaha heeft een vanafprijs van € 9.399,00. (BE: € 8.199,00)

Door de Tricity komt het aantal driewielers bij Yamaha op drie te staan. Eerder werden namelijk de Tricity 125 en Yamaha Niken gelanceerd. Daarbij borduurt de nieuwe Tricity voort op het kleinere 125cc zusje. Ditmaal echter met een wat vermogender blok dat we eerder zagen in de XMax 300. Dit nu Euro5-geschikte blok is volgens Yamaha goed voor een topvermogen van zo’n 28 en 29 Nm.

Meest opvallende is echter de Leaning Multi Wheel tilt-technologie waarmee de nieuwe motorscooter is uitgerust. Hierdoor is het mogelijk beide voorwielen te kantelen in de bocht. Hierdoor heeft de motor meer grip en stabiliteit, net zoals bij de Niken. In tegenstelling tot die motor, is het bij de Tricity wel mogelijk het kantelsysteem te vergrendelen, waardoor de motor uit zichzelf rechtop kan blijven staan. Verder beschikt de motorscooter over schijfremmen met een gecombineerd-remsysteem en ABS, ledverlichting, een smartkey-systeem en tractiecontrole.

Wie een Yamaha Tricity 300 wil kopen, heeft keuze uit de kleuren Tech Kamo, Nimbus Grey en Matt Grey. Verder biedt Yamaha ook verschillende accessoirepakketten aan waardoor de motor naar smaak en gebruik kan worden aangekleed. Denk hierbij aan een sportpakket, een winterpakket en een citypakket. Kijk voor meer informatie op www.yamaha-motor.eu

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.