Nieuws

Yamaha Track Days 2023: circuitdagen voor Yamaha-rijders

Voor 2023 presenteert Yamaha Motor Europe, branch Benelux een nieuwe serie exclusieve Yamaha Track Days. Tijdens deze gezellige en leerzame circuitdagen zijn Yamaha-rijders welkom om zichzelf en hun Yamaha te testen op de circuits van Assen en Mettet (België). De Yamaha Track Days zijn laagdrempelige en compleet verzorgde circuitdagen voor rijders van ieder niveau.

Voor beginners en minder ervaren circuitrijders is er vooraf een uitgebreid instructieprogramma. Eenmaal op de baan worden deze rijders begeleid door instructeurs, die de verrichtingen na iedere sessie zullen evalueren en zo helpen met het verbeteren van de rijtechniek. De al gevorderde circuitrijders mogen vrij rijden, maar kunnen ook gebruik maken van de instructeurs aanwezig om hun techniek nog verder aan te scherpen. Mede daarom zijn er verschillende professionele Yamaha-rijders aanwezig. Deze professionele racers geven een gratis persoonlijke masterclass en begeleiden de rijders tijdens beide Track Days. Ook is de Yamaha Supersport Pro Tour aanwezig. Rijders van ieder niveau worden uitgenodigd om tijdens hun sessies op de baan ook een gratis proefrit te maken op een van de nieuwe 2023 Yamaha R-serie Supersport modellen.

De Belgische Yamaha Track Day is op 12 mei 2023, op Circuit Jules Tacheny in Mettet. Dit kleine maar uitdagende circuit is niets minder dan spectaculair, mede door de ‘corkscrew’ halverwege de baan. Daar lijkt het alsof je helm de grond raakt! Deze Track Day wordt georganiseerd in samenwerking met Mertens Riding School. Deelname kost €135,- en dat is inclusief een gratis lunch en drankje.

Voor de Nederlandse Track Day gaat Yamaha naar het legendarische TT Circuit Assen, en wel op 26 mei. Dit unieke circuit staat al sinds 1930 op de officiële Grand Prix kalender en is met zijn vloeiende bochten niet voor niets het favoriete circuit van Yamaha MotoGP-legende Valentino Rossi. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met CRT Holland.

Is circuitrijden voor jou nieuw? Geen probleem. Tijdens de Yamaha Track Days in Assen, kun je je ook inschrijven voor de CRExperience. De CRExperience-combitraining is een brede training waarin meerdere rij-technische aspecten op en naast de baan in theorie en praktijk aan de orde komen. Zo krijg je vertrouwen met je Yamaha en ontdek je alle mogelijkheden van het rijden op circuit. Prijzen vanaf €165,-, inclusief gratis lunch en drankje.

Je hoeft geen circuitervaring te hebben: de Yamaha Track Days gaan om puur motorplezier zonder competitie-element. Is jouw Yamaha in technisch goede staat en heb je een volledig motorpak (of jas en broek die te verbinden zijn)? Dan ben je van harte welkom om mee te doen. Info en inschrijven via www.yamaha-track-days.com.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws