Nieuws

Yamaha Tracer 700 vanaf deze week bij de dealer

De nieuwe Yamaha Tracer 700, waarover je in MotoPlus 05 nog de eerste test kon lezen, staat vanaf deze week bij de Yamaha-dealers. De nieuwe middenklasser van de Japanners heeft een prijs van € 9.999,- (België: € 8.599,-) en is te koop in de kleuren matgrijs, rood en blauw.

De vernieuwde Tracer 700 is de eerste motorfiets die beschikt over de nieuwe Euro5-geschikte 689 cc metende CP2-paralleltwin met 270° krukas. Deze is onder andere voorzien van aangepaste injectie, ontsteking, luchtinlaat en een aangepast uitlaatsysteem. Zonder in te leveren op het oorspronkelijke karakter met zijn breed uitgesmeerde lineaire koppelverloop. Sterker nog, hij is zelfs iets levendiger.

Om die dynamiek ook in het uiterlijk zichtbaar te maken, is de nieuwe Tracer 700 voorzien van een compleet nieuw front met agressief priemende dubbele led-koplampen in R1-stijl en een stel led-positielampen. Ook de knipperlichten zijn led en aan de voorzijde geïntegreerd in nieuwe handkappen. Die zijn op hun beurt weer gemonteerd op een stuur dat net even wat breder is dan voorheen.

Ook het eendelige zadel is nieuw en moet meer comfort bieden. Daarnaast is het ruitje vervangen door een slank exemplaar dat met één hand 60 millimeter in hoogte kan worden versteld. Het LCD-dashboard is eveneens vernieuwd en kan nu met een knop op de linker stuurhelft worden bediend. En niet alleen de achterschokdemper heeft het komende modeljaar stelmogelijkheden voor de veervoorspanning en uitgaande demping, maar ook de voorvork, waarvan ook de veerkarakteristiek is aangepast.

Kijk voor de dichtstbijzijnde Yamaha-dealer op www.yamaha-motor.nl.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws