Nieuws

Yamaha Ténéré Travel Trophy ook in 2024

Na het succes van de eerste editie organiseert Yamaha Motor Europe, branch Benelux, de Yamaha Ténéré Travel Trophy ook in 2024.

Dit jaar verschenen meer dan 100 Ténéré-rijders aan de start van dit bijzondere travel-evenement. In Noord-Frankrijk werd een Frans château omgedoopt tot Ténéré Town. Na de eerste nacht onder de sterrenhemel stond de Ténéré Experience op het programma, een dag vol masterclasses, clinics, workshops en outrides op een 33 hectare groot offroad-speelterrein om de deelnemers voor te bereiden op de reis. Daarna volgde een reis van 5 etappes dwars door Frankrijk, Andorra en Spanje. 

Het concept van de eerste editie is komend jaar de basis voor een geheel nieuwe reiservaring. De slogan ‘Explore New Horizons’ komt bij de tweede editie helemaal tot zijn recht tijdens de avontuurlijke motorreis waarin deelnemers vier landen doorkruisen. Op zaterdag 8 juni ontmoeten 150 avonturiers elkaar bij het eerste bivak in de Duitse deelstaat Beieren. Na de Ténéré Experience op zondag 9 juni begint op maandag 10 juni de reis van 5 etappes door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Deelnemers kunnen rekenen op routes van de gebaande paden, met een flinke dosis onverharde wegen. Voor wie dat wil zijn er volledig verharde alternatieve routes beschikbaar. De routes leiden door prachtige landschappen met adembenemende uitzichtpunten en interessante bezienswaardigheden. 

Ook al is de Ténéré Travel Trophy geen race, elke dag zijn er nieuwe uitdagingen waarmee de deelnemers punten kunnen verdienen om in het klassement te stijgen. Op vrijdag 14 juni zal de top 3 Ténéré Travelers gehuldigd worden op het podium. 

De organisatie heeft geluisterd naar de feedback van de deelnemers. Voor liefhebbers van onverharde wegen is er meer offroad. Deelnemers die gebruik maken van de optionele Dealer Package reizen terug per vliegtuig in plaats van bus. Het bagagetransport, dat onderdeel is van de Dealer Package, is vanaf nu ook los bij te boeken. 

Ondanks dat het evenement ingericht is om iedere nacht in Ténéré Town te kamperen, is er de mogelijkheid om een kamer te boeken in de nabije omgeving. 

De ticketprijs voor het evenement bedraagt € 999,-. Deelnemers hebben de mogelijkheid om een optioneel Dealer Package af te nemen voor € 800,-, waarbij de deelnemer kan genieten van diverse gemakken: een check-up van de motorfiets bij de dealer, motortransport, bus- en vliegreis en bagagetransport. Voor € 200,- is het bagagetransport ook los te boeken. 

Voor deelname kan men zich aanmelden via https://www.teneretraveltrophy.com/

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws